Dries Corrijn verlengt zijn nationale titel marathon kajak

Print
Dries Corrijn verlengt zijn nationale titel marathon kajak

Foto: NDM

Lierse Kayak Club Anderstad organiseerde zondag het Belgisch Kampioenschap K1 Marathon. Negen clubs stuurden hun betere kajakkers naar Lier, waar ze op het Netekanaal en de Kleine Nete hun marathon konden afwerken.

Bij de seniores waren Laurens Pannecoucke en Artuur Peters, aan de slag op de World Cup te Racice, uiteraard de belangijste afwezigen. Dries Corrijn (KCC Gent), de enige marathonvaarder die met kans op succes het tegen dit duo kan opnemen, had dan ook geen problemen om zijn titel omet een jaartje te verlengen. Zijn dichtste achtervolger en tevens clubmakker Aleksandr Soloid finishte op iets meer dan één minuut. De Gentenaar moest wel voluit sprinten om een fel aandringende Erik Verduyct van de Kastelse Kajak Klub van het zilver af te houden.

Bij de vrouwen eindigden drie juniores meisjes op de podiumplaatsen. Roos Broekx, Joke Plas en Leen Smeulders, alle drie van Neerpeltse WC, bleken immers te sterk voor de seniores vrouwen Kjinta Smalle (KKYKC Kortrijk) en Loes Driesen (Kastelse Kano Klub).