Samuel Dumoulin juicht opnieuw met zege in Les Boucles de l’Aulne

Print
Samuel Dumoulin juicht opnieuw met zege in Les Boucles de l’Aulne

Foto: Photo News

Samuel Dumoulin heeft een uitstekend weekend achter de rug. De Fransman van AG2R won zondag Les Boucles de l’Aulne (Fra/cat. 1.1) nadat hij zaterdag al de beste was in de Grand Prix Plumelec. Arthur Vichot (FDJ) en Clément Venturini (Cofidis) maakten het Franse podium compleet.

De renners kregen zondag in het Franse departement Finistère een pittig parcours van zes grote rondjes van 17,5 kilometer en acht kleine lussen van 8,1 op hun bord. Na een spervuur aan aanvallen in de eerste wedstrijduren, waaronder een poging van Jens Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), raakten uiteindelijk acht renners weg. Daarbij maar liefst zeven Fransen, met Matthieu Ladagnous (FDJ), Nicolas Edet (Cofidis) en Anthony Delaplace (Fortuneo-Vital Concept) als meest bekende namen. De achtste man die meeschoof was de Spanjaard Antonio Molina (Caja Rural).

De leiders verzamelden een maximale voorsprong van 1:30, maar werden op 49 kilometer van de finish alweer gegrepen. Het sein voor een nieuwe groep van tien renners om op avontuur te trekken. Serge Dewortelaer (Team Differdange-Losch) was de enige Belg van dienst, maar met nog 30 kilometer op de teller was ook het verhaaltje van de nieuwe kopgroep uit.

In volle finale regende het nog aanvallen, maar AG2R hield de teugels in het peloton stevig in handen. Net als zaterdag in de GP Plumelec, rondde Dumoulin het ploegwerk knap af. Vichot werd tweede, Venturini derde. Maxime Vantomme was de eerste Belg op een vierde plaats. De Fransman Julien Duval vervolledigt de top vijf. Op de erelijst volgt Dumoulin de Est Jakin Alo op.