Absalon wint solo WB mountainbike in La Bresse

Print
Absalon wint solo WB mountainbike in La Bresse

Foto: Twitter ShimanoMTB

Julien Absalon heeft de Wereldbeker mountainbike in La Bresse op zijn naam geschreven. De Fransman was voor eigen volk beter dan zijn landgenoten Maxime Marotte en Victor Koretzky. Ruben Scheire werd beste Belg op een 31e plaats en lijkt een ticket voor de Olympische Spelen in Rio beet te hebben (al is het nog niet officieel).

Absalon reed zowat van start tot finish aan de leiding op het pittige parcours in La Bresse. De Zwitser Nino Schurter, vorige week nog winnaar van de Wereldbeker in Albstadt, kreeg af te rekenen met twee lekke banden en moest uiteindelijk vrede nemen met de vierde plek. In het Belgische kamp toonde Ruben Scheire zich wederom de beste landgenoot. Scheire kwam als 31e over de streep en mag bijgevolg een selectie voor de Olympische Spelen in Rio verwachten.

Tweede Belg werd Kevin Van Hoovels op plaats 47. Bart De Vocht en Jeff Luyten kwamen respectievelijk als 51e en 57e over de finish. Jens Schuermans en Didier Bats reden de wedstrijd niet uit, terwijl Sébastien Carabin wegens ziekte niet aan de start verscheen. Bondscoach Rudy De Bie heeft nu de sleutel in handen voor het tweede olympische ticket (naast Scheire). Wie zijn olympische droom definitief mag opbergen, is Mathieu Van der Poel. De Nederlander werd in La Bresse op twee ronden gereden.

Bij de dames ging de zege, ondanks een valpartij en een lekke band, naar Jolanda Neff. De Zwitserse, die vorige week in Albstadt forfait gaf wegens ziekte, haalde het voor de Canadese vrouwen Catherine Prendel en Emily Batty. De Belgische kampioene Githa Michiels reed een constante wedstrijd en kwam als 24e over de streep.