© Isosport

Peter Maes: “Vroeg Europees spelen is geen nadeel”

Genk-trainer Peter Maes was uiteraard een tevreden man na de 5-1 overwinning van Racing Genk tegen Charleroi. Door de ruime zege speelt Genk alsnog Europees volgend seizoen. “Dat is vooral belangrijk voor de ontwikkeling van mijn spelers”, aldus Maes, die ook vooruit keek naar volgend jaar. “We moeten betere uitwedstrijden spelen”, was de Genkse oefenmeester eerlijk.

jtp

“Dit was de perfecte reactie na de nederlaag van donderdag”, wist Maes te vertellen. “Ik las deze week de quote ‘na een verlies smaakt de overwinning altijd heerlijk’. Dat is vandaag het geval, we hebben onze rug gerecht én goed voetbal gebracht.”

“Op verplaatsing moeten we dat echter ook kunnen brengen volgend jaar. Kijk naar Club Brugge, die hebben ook moeilijke uitwedstrijden gehad maar winnen wel. Dat is een ontwikkelingsproces voor mijn jongens. Nu ben ik vooral tevreden dat we goed voetbal brachten. Speelden we een ander systeem dan in de heenmatch? Nee, ik stelde hetzelfde systeem op, maar met andere types spelers”, was Maes van mening.

“Het is belangrijk om Europees te spelen, vooral voor de ontwikkeling van onze jonge spelers. Het was al belangrijk om Play-off 1 te spelen, net zoals Europees ook belangrijk zal zijn volgend jaar. Dat we dan vroeg aan de bak moeten? Dat is geen nadeel. We passen ons wel aan.”