© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Jonge voetballer (22) overleden in slaap

Speler Sam Wouters (22) van FC Berlaar-Heikant overleed het voorbije weekend in zijn slaap. De hulpdiensten konden zaterdag in zijn ouderlijk huis op de Mechelsesteenweg in Lier alleen maar zijn overlijden vaststellen. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

KVRO

Sam Wouters speelde de voorbije twee seizoenen als flankverdediger voor FC Berlaar-Heikant. Hij had ook al een palmares achter de rug bij PSV, KV Mechelen en Lyra. Bij zijn huidige club sloeg het plotse wegvallen van de gerespecteerde speler in als een bom. “Zondagochtend werd ik door de vader van Sam op de hoogte gebracht over het overlijden van zijn zoon”, klinkt het aangeslagen bij voorzitter Geert Fierens. “Een onwerkelijk gesprek, een menselijk drama. Sam was graag bij onze club en had onlangs zijn overeenkomst dan ook verlengd.”

Vrijdagavond, op de traditionele klusdag van de club, sprak de voorzitter voor het laatst met de speler. “Ik gaf hem nog een schouderklop voor zijn mooie prestaties van het voorbije seizoen. Het zouden spijtig genoeg mijn laatste woorden en laatste schouderklop worden. Mijn gedachten, en die van de club, gaan in de eerste plaats uit naar de familie van Sam. We wensen ons oprecht medeleven uit te drukken.”