© WAS

SCOOORE LEAGUE. Titelverdediger Oostende en Aalst spelen finale van play-offs

Okapi Aalstar heeft zich zondagnamiddag geplaatst voor de finale van de play-offs van de Scooore League basketbal. De Oost-Vlamingen wonnen op eigen parket het vijfde en beslissende duel van de halve finale tegen Brussels met 67-64. Zaterdag verzekerde titelverdediger Oostende zich al van een finaleticket.

Aalstar had net als Brussels nog geen thuiswedstrijden verloren in de play-offs. Aalst was op eigen parket met 80-75 en 80-67 te sterk voor de Brusselaars, maar ging op verplaatsing met 73-72 en 75-66 de boot in. Zodnag sloeg de thuisploeg een kloofje in het eerste kwart (21-12), na het tweede kwart (16-22) was het verschil slechts drie punten aan de rust (37-34). De laatste twee kwart waren in evenwicht (14-14 en 16-16). De Brusselaars kregen in de slotseconden de kans om alsnog op gelijke hoogte te komen, maar Dondald Sims miste een driepunter.

Bij Aalstar was de Amerikaan Kyan Anderson (22 punten) het best bij schot. De Amerikanen Abe Lodwick (16 punten, 5 rebounds) en Ioana ‘John’ Tofi (10 rebounds, 8 punten, 4 assists) en Vincent Kesteloot (10 punten) deden ook hun duit in het zakje. Voor Brussels lieten de Amerikanen Julian Gamble (18 punten, 7 rebounds) en Dondald Sims (15 punten) en de Pool Aleksander Lichodzijewski (11 punten) dubbele cijfers optekenen.

In de finale nemen de troepen van coach Brad Dean het op tegen titelverdediger Oostende, dat zaterdag de belle tegen Limburg United won (89-75). De kustploeg gaat op zoek naar zijn zeventiende landstitel, zijn vijfde op rij. Aalst kroonde zich nog nooit tot Belgisch kampioen.