Jongetje (2) overleden na frontale botsing in auto van oma

Print
Jongetje (2) overleden na frontale botsing in auto van oma

Foto: LVi

Het 2-jarige jongetje dat in levensgevaar verkeerde na een zwaar verkeersongeval donderdagavond in Merelbeke, is in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. Dat is bevestigd aan onze redactie. De oma en haar andere kleinzoon van vijf jaar oud verkeerden aanvankelijk ook in levensgevaar, maar hun toestand is in gunstige zin geëvolueerd.

De 67-jarige bestuurster uit Merelbeke botste donderdag op de Hundelgemsesteenweg in de wijk Kwenenbos frontaal tegen een auto die in de richting van Zwalm reed. De bestuurder van deze auto, een man uit Gavere, was lichtgewond, maar de oma en haar twee kleinkinderen van vijf en twee jaar, uit Brakel, raakten levensgevaarlijk gewond. Ze werden naar het Universitair Ziekenhuis in Gent gebracht. De toestand van de oma en haar andere kleinzoon evolueerde gunstig, maar het jongste slachtoffer is niet meer wakker geworden.

Het ongeval gebeurde even voorbij het kruispunt met de Sallemeulekouter, vlak bij bakkerij Nelson. Bakker Martin Van Loo werd plots opgeschrikt door een enorme knal. “Mijn dochter, die in de zaak helpt, en enkele klanten zijn onmiddellijk naar buiten gelopen om hulp te bieden”, vertelt bakker Van Loo aangeslagen. “Enkele omstaanders begonnen te wenen. Ik heb afgelopen nacht zeer slecht geslapen, en ik denk er al de hele dag aan. Mocht zoiets gebeuren met mijn eigen kind, ik zou in alle staten zijn.”

Ook Merelbeeks burgemeester Filip Thienpont (CD&V) was onder de indruk van de ravage die hij gezien heeft. “Ik heb de hulpdiensten de kinderen zien reanimeren. Op dat moment voel je je maar een kleine burgemeester”, zegt hij.