5e klas GoBiLijn duikt het verleden in

Print
Bilzen - De oudste stad van België ligt op een boogscheut van onze school. Of misschien zeg je beter ‘een Romeinse speerworp’ van hier. Het Gallo-Romeins Museum is een museum om u tegen te zeggen. Hun aanbod is enorm en ook voor de lagere school worden er toffe rondleidingen en workshops georganiseerd.

Zo ging de vijfde klas van basisschool GoBiLijn afgelopen week op didactische uitstap naar het Gallo Romeins Museum. De verwachtingen waren hoog gespannen, vermits er in de lessen tijd heel wat werd geleerd over dit overheersingsvolk. Nu zouden de leerlingen zelf kunnen zien wat die Romeinen in onze streken hebben achtergelaten.
De gids leidde de kinderen met veel humor en interessante weetjes over de Romeinen doorheen het eerste deel van het museum. Op verschillende plaatsen legde hij uit hoe eerst zwervers en verzamelaars onze gebieden door trokken. Uit deze zwervers ontstonden de Galliërs. Later veroverden de Romeinen onze gebieden. Ambiorix, leider van de Eburonenstam is alom gekend bij de kinderen.
Het tweede deel van het bezoek werd gehouden in de kelders van het museum. Daar werd de interessante workshop ‘Ten aanval!’ aangeboden. Twee kinderen mochten zich omkleden tot heuse strijder. De ene werd omgekleed tot gevaarlijke Galliër, de andere werd de tot de tanden bewapende Romeinse soldaat.
Zulke geschiedenislessen die je echt kan beleven, hebben een blijvende meerwaarde voor onze kinderen. Het nodigt uit om nog meer op ontdekkingstocht te gaan in eigen streek naar ons rijke verleden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio