Volgende tegenstander Goffin: “Ik heb de kwaliteiten om hem te verslaan”

Print
Volgende tegenstander Goffin: “Ik heb de kwaliteiten om hem te verslaan”

Foto: REUTERS

David Goffin (ATP 13) heeft zich zaterdagavond voor de tweede keer in zijn carrière verzekerd van een plaats in de achtste finales van Roland Garros door de de Spaanse gravelspecialist Nicolas Almagro (ATP 49) in vijf sets opzij te zetten. In de volgende ronde neemt de 25-jarige Luikenaar het op tegen de Let Ernests Gulbis (ATP 80), die profiteerde van de opgave van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 7).

Tsonga, het zevende reekshoofd op het Parijse gravel, staakte zijn derderondepartij, omdat een oude blessure aan de adductoren hem opnieuw parten speelde. Daardoor stootte de excentrieke Gulbis zonder ook maar één set afgewerkt te hebben in de derde ronde door. ‘De kleine prins van Riga’ toonde in 2008 voor het eerst zijn talent door op 21-jarige leeftijd de kwartfinales te halen op Roland Garros. Gulbis kende in het vervolg van zijn carrière, onder meer omwille van een aantal blessures, nog weinig succes. In 2014 kwam hij in Parijs opnieuw aan de oppervlakte door onder anderen Roger Federer en Tomas Berdych uit te schakelen en zo de halve finales te bereiken.

“Ik ben tevreden over de manier waarop ik op trainingen de bal sla. Mijn eerste twee ronden zijn goed verlopen. Nu speel ik tegen Goffin. Die jongen is als een muur, maar ik heb hem wel al eens geklopt in Acapulco. Ik herinner me nog weinig van die match, maar ik denk dat ik de kwaliteiten heb om hem te verslaan”, blikte Gulbis vooruit op zijn achtste finale tegen Belgiës beste tennisser. Het wordt de derde onderlinge confrontatie tussen de 25-jarige Goffin en de twee jaar oudere Let. Gulbis haalde het in 2014 in Acapulco (hard), vorig jaar klopte Goffin hem in Madrid (gravel).