Opnieuw pech voor Lotto-Soudal: Lars Bak geeft op tijdens slotetappe Giro

Print
Opnieuw pech voor Lotto-Soudal: Lars Bak geeft op tijdens slotetappe Giro

Foto: Photo News

Lotto-Soudal blijft zitten in de hoek waar de klappen vallen. Na de zware crash van Stig Broeckx zaterdag in de Ronde van België, moest Lars Bak zondag de laatste etappe van de Giro (WorldTour) verlaten na een val.

In de beginfase van de laatste rit van de Giro werd het peloton opgeschrikt door een tuimelperte. Onder andere nummers twee en vier in het klassement, Esteban Chaves en Steven Kruijswijk, gingen tegen de grond, maar zonder erg. Grootste slachtoffer was Lars Bak. De Deen liep volgens zijn ploeg Lotto-Soudal “waarschijnlijk” een schouderbladbreuk op en kon niet verder.

De opgave en blessure van Bak zijn een nieuwe klap voor de Belgische WorldTour-formatie. Stig Broeckx raakte zaterdag in de Ronde van België betrokken bij een zwaar ongeval waarbij ook twee motoren betrokken waren. De 26-jarige Broeckx liep bij de crash twee hersenbloedingen en een gebroken oogkas op en ligt momenteel in coma in het ziekenhuis van Aken.

Pech blijft Lotto-Soudal dit seizoen achtervolgen. Zo kwamen Greipel en Wallays eerder dit seizoen ten val in de Ronde van Algarve, liep Debusschere een fikse blessure op in Gent-Wevelgem en werd de onfortuinlijke Broeckx aangereden door een motor in Kuurne-Brussel-Kuurne.