© AFP

Pijnlijke kuit houdt Ibrahimovic tegen Slovenië van het veld

Zlatan Ibrahimovic zal maandag niet aantreden in de vriendschappelijke partij tegen Slovenië. Dat maakte de Zweedse bondscoach Erik Hamren zondag bekend. De 34-jarige aanvaller neemt geen risico met een pijnlijke kuit.

“Zlatan heeft al een tijdje last aan de kuit”, verklaarde Hamren de niet-selectie van zijn vedette. “Normaal zal hij voor onze volgende match, op 5 juni tegen Wales, opnieuw speelklaar zijn.”

Ibrahimovic is de afgelopen dagen niet uit het nieuws weg te slaan. Eerder deze week gaf de Zweed, die aan het einde van het seizoen bij PSG vertrekt, een opmerkelijke persconferentie waarbij hij liet uitschijnen te weten waar hij volgend seizoen aan de slag gaat, maar een naam verklappen deed hij niet. Dat ‘Ibra’ nadrukkelijk José Mourinho loofde, volgend jaar de coach van Manchester United, voedde de geruchtenmolen dat hij na de zomer op Old Trafford neerstrijkt.

Gisteren/zaterdag meldden verscheidene Zweedse kranten dan weer dat Ibrahimovic na het EK zijn schoenen aan de haak hangt. Het nieuws werd echter nog niet officieel bevestigd. Op het EK is Zweden ingedeeld in een poule met Ierland (13 juni), Italië (17 juni) en België (22 juni).