Nathalie Bex is Belgisch kampioene bij de meisjes op de weg

Print
Nathalie Bex is Belgisch kampioene bij de meisjes op de weg

Foto: Freddy VAES

De 18-jarige Nathalie Bex (Forza Fortuna) heeft zich zondag in het West-Vlaamse Hooglede tot Belgisch kampioene op de weg bij de meisjes juniores gekroond. Dit na een solo die ze al opzette in de openingsronde. Bex liet na 70 kilometer, of zeven ronden, respectievelijk Marjon Claus en Jinse Peeters achter zich.

Net na de eerste beklimming van de Gitsberg trok Bex in de aanval. Zij vatte de tweede ronde aan met een voorsprong van zowat 30 seconden op het peloton. Ditte Lenseclaes, Marthe Truyen en Chayenne Vrancken probeerden de kloof naar de eenzame leidster nog te overbruggen maar slaagden daar niet in. Nathalie Bex bleef haar voorsprong verder aandikken en telde bij het aansnijden van de voorlaatste ronde 1:50 op een uitgedund peloton.

Vanuit de groep kwam er geen gestructureerde reactie meer op gang en zo kon Bex de slotronde aanvatten met een geruststellende voorsprong. Ze kwam niet meer in de problemen en kon uitgebreid het zegegebaar maken. 5 minuten en 34 seconden later sprintte Marjon Claus naar de tweede plaats. Brons was er voor Jinse Peeters.

Nathalie Bex volgt als Belgisch kampioene bij de meisjes juniores Lenny Druyts op.

“Bij de eerste beklimming van de Gitsberg lag het tempo hoog in het peloton”, deed Bex het verhaal van de race. “Het was Ditte Lenseclaes die het tempo nog wat hoger optrok en ik sprong naar haar wiel. Met twee draaiden we direct goed rond, tot na enkele beurten Ditte plots niet meer overnam en ik dan maar de beslissing nam alleen door te gaan. Natuurlijk was het niet voorzien om zo vroeg in de wedstrijd al een solo op te zetten. Eens ik een kloof had ten opzichte van het peloton, heb ik mijn eigen tempo aangehouden. Genoeg om het te halen en Belgisch kampioene te worden.”