Jean-Benoit Valschaerts wordt derde in B-finale skiff op WB roeien Luzern

Jean-Benoit Valschaerts, de Belgische skiffkampioen die in Luzern de kleuren van Groothertogdom Luxemburg in de World Cupraces verdedigt, startte zondagochtend op de Rotsee in de B-finale. De Brusselaar liet met een derde plaats, negende op zesentwintig skiffeurs in de eindstand, in dit zware skiffnummer zijn beste World Cupresultaat ooit optekenen.

Jean-Benoit Valschaerts lag in de B-finale, de strijd om de plaatsen zeven tot twaalf, samen met twee olympische roeiers Shcharbachenia (Wit-Rusland) en Cabrera (Mexico), twee Duitse skiffeurs en de Fransman Thibault Verhoeven, die de voorbije jaren deel uitmaakte van de nationale Franse achtriem. Verhoeven ging het snelst van start en lag halfweg nog aan de leiding, maar de Wit-Rus Shcharbachenia, zevende op het WK 2014 en WK 2015, de Mexicaan Juan Carlos Cabrera, 13de op het WK 2015, en onze landgenoot volgden op amper drie meter. De Fransman werd overspoeld en moest als eerste van dat viertal de rol lossen.

Ook Valschaerts had niet meteen een antwoord in huis op de sterke tweede wedstrijdhelft van Shcharbachenia. De Mexicaan kon nog het langst aanklampen, maar ook Cabrera moest zich logischerwijs neerleggen bij de Wit-Russische suprematie. Cabrera finishte op iets meer dan twee seconden van Shcharbachenia. Jean-Benoit Valschaerts kon met een derde plaats op iets meer dan vijf seconden van de Wit-Rus terugblikken op een succesvol World Cuptoernooi.

Uitslag:

B-finale skiff (7e tot 12e plaats)

1. Stanislau Shcharbachenia (WRu) 6:56.65

2. Juan Carlos Cabrera (Mex) 6:58.86

++ 3. Jean-Benoit Valschaerts (Bel/Lux) 7:01.90

4. Thibaut Verhoeven (Fra) 7:03.14

5. Maximalilian Fraenkel (Dui) 7:04.26

6. Patrick Leineweber (Dui) 7:09.19

Jean-Benoit Valschaerts (RSN Brussel) sluit dit World Cuptoernooi af met een 9de plaats op 26 skiffeurs.