Verlaat Simeone Atlético Madrid? “Nu ga ik vooral nadenken”

Print
Verlaat Simeone Atlético Madrid? “Nu ga ik vooral nadenken”

Foto: EPA

Voor de tweede keer in drie jaar verloor Atlético Madrid zaterdag de finale van de Champions League en dat kwam hard aan bij trainer Diego Simeone. “Eerlijk gezegd weet ik niet welke nederlaag het meeste pijn deed”, zei de trainer van Atletico, die ook vaag bleef over zijn eigen toekomst: “Ik ga nu vooral nadenken.”

“Het doet me vooral pijn om het verdriet te zien van alle fans die veel geld hebben betaald om naar Milaan te komen. Ik voel me ervoor verantwoordelijk dat we hen niet konden geven wat ze wilden”, aldus Simeone. “Dat doet het meeste pijn.” Twee jaar geleden verloor Atlético in de finale ook al van Real, toen in de verlenging (4-1).

“De ploeg die wint is altijd de beste ploeg”, erkende de leider van het hechte Madrileense collectief ruiterlijk. “Ik ben trots op mijn spelers, ze hebben Barcelona en Bayern München verslagen. Ik houd van mijn jongens. We moeten nu onze wonden likken en hard blijven werken om de Champions League wél een keer te winnen.”

Over zijn eigen toekomst bleef Simeone vaag. Er wordt al langer gefluisterd dat de Argentijn bezig is aan zijn laatste jaar bij Atletico na bijna zes jaar aan het roer te staan. “Dit is een moment om na te denken, en dat is wat ik nu vooral ga doen”, aldus een cryptische Simeone.

Volgens Sky Sports-journalist Guillem Balague wil dat echter niet meteen zeggen dat Simeone zeker de deur van het Vicente Calderon-stadion achter zich wil toe trekken. “Simeone wil dat de club hem betere spelers geeft en zet zo druk. Vooral in het aanvallende compartiment heeft Atletico verfrissing nodig”, aldus Balague.

Cristiano Ronaldo: “Magische avond”

Verlaat Simeone Atlético Madrid? “Nu ga ik vooral nadenken”
Foto: EPA

“Strafschoppen zijn altijd een loterij, je weet nooit wat er kan gebeuren. We hebben als ploeg echter meer ervaring getoond door al onze strafschoppen te scoren”, stelde Cristiano Ronaldo voor de microfoon van BeIN Sport. “Dit is ongelooflijk, een magische avond. De ploeg heeft keihard gewerkt en veel opgeofferd. Toen ik de beslissende strafschop moest nemen, had ik vertrouwen in mezelf.”

Een vermoeid Real leek zich in de finale naar het laatste fluitsignaal te moeten slepen, verschillende spelers hadden last van krampen. “Makkelijk was het niet, want het was een lang seizoen en de spelers zijn fysiek tot het uiterste gegaan. Met Zidane hebben we alles geleerd, hij heeft een hechte groep gesmeed”, klonk het bij Ronaldo, die nu naar eigen zeggen wil rusten en zich op het EK wil focussen. Daar speelt hij met Portugal in groep F tegen IJsland, Oostenrijk en Hongarije.

Ploegmaat Gareth Bale verging zowat van de krampen. “Ik heb echt overal krampen, maar dit is een geweldig gevoel. De verlengingen waren erg lastig omwille van krampen bij vele spelers, maar we hebben onze tanden getoond. We verdienen deze zege, ook al heeft de tegenstander een knappe wedstrijd gespeeld. Een finale blijft een finale, en die wil je winnen”, aldus de Welshman, die op het EK Engeland, Rusland en Slovakije in de ogen kijkt.

Zinedine Zidane: “Real Is de club van mijn leven”

Verlaat Simeone Atlético Madrid? “Nu ga ik vooral nadenken”
Foto: Photo News

“Ik voel me gelukkig, gelukkig, gelukkig”, aldus Zidane. “Het is nooit gemakkelijk om de Champions League te winnen, maar we hebben hard gewerkt, gevochten.”

Zidane verklaart dat er tijdens de wedstrijd stresserende momenten waren voor hem, maar dat dat hoort bij het spel. “Maar ik ben positief gebleven. We hebben moeten afzien vanavond om er te geraken”, aldus de trainer. “We hebben fysiek afgezien, maar dat is normaal, en ook mentaal. Er was veel druk. Maar de C1 winnen, dat betekent zoveel voor de spelers, het publiek, de technische staff.”

Zidane, die nog maar zes maanden hoofdtrainer is, won de Champions League als speler en als (adjunct-)trainer. “Ik heb de mogelijkheid gekregen om bij deze grote ploeg te mogen spelen, en haar daarna te trainen. Ik heb een fenomenale ploeg, met spelers met veel talent, en we zijn erin geslaagd om iets groots zoals dit te verwezenlijken”, klinkt het. “Florentino Perez (de voorzitter van Real, red.) heeft me de kans gegeven om deze grote ploeg te trainen. Ik heb hier de League gewonnen als speler, als adjunct en nu als trainer. Ik ben zo trots dat ik deel uitmaak van dit grote huis.”

Zidane besliste tijdens de wedstrijd om middenvelders Toni Kroos en Karim Benzema van het veld te halen, terwijl Cristiano Ronaldo niet erg fit leek te zijn. Dinsdag viel hij bij de training geblesseerd uit. Op de vraag of Ronaldo geblesseerd gespeeld heeft, antwoordde Zidane negatief. “Neen. Hij heeft ons de overwinning gegeven bij de laatste strafschop. Hij heeft gevochten, hij heeft gelopen met de andere spelers.”

De trainer voegt nog toe dat de nederlaag van Atletico geen al te grote nederlaag is. “Beide teams zijn erin geslaagd tot het bittere eind verder te gaan”, klinkt het.