Deze scholen krijgen bezoek van de Rode Duivels

Print
Deze scholen krijgen bezoek van de Rode Duivels

Foto: VRT

Deurne -

Eind maart lanceerden de Rode Duivels samen met Ketnet een oproep naar alle lagere scholen in Vlaanderen en Brussel: maak tijd voor een sociaal project in de buurt en wie weet krijg je op vrijdag 3 juni bezoek van enkele Rode Duivels. De afgelopen maanden volgden veel lagere scholen deze oproep en werden ze zo ‘Duivelse +scholen’.

Heel wat mooie initiatieven bereikten de Rode Duivels via ketnet.be en nu werd in Kingsize Live op Ketnet bekendgemaakt welke vijf scholen er op 3 juni een feestje mogen bouwen.

In een video maken Rode Duivels Radja Nainggolan, Dries Mertens, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé het goede nieuws bekend via een skypegesprek met de scholen.

Wat de Rode Duivels en Ketnet voor ogen hadden: lagere scholen stimuleren om zich te engareren voor lokale sociale projecten. En dat opzet is geslaagd, van wandelen met bejaarden uit het nabijgelegen woonzorgcentrum, tot initiatieven om bij te dragen tot een betere buurt en activiteiten met mensen met een beperking. Centraal stond: tijd maken voor anderen. En die tijd werd gemaakt.

Deze scholen werden verkozen:

Provincie Antwerpen: Gemeentelijke Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs De Leerexpert in Deurne. De school verhuisde naar een nieuwe buurt. Om de buurt te laten kennismaken met de school, organiseerde ze heel diverse activiteiten. Alle klassen engageerden zich om de buurt te helpen: onkruid wieden, glas ophalen, organisatie van een pannenkoekenfeest, het bos afvalvrij maken,... Niets was te veel. Ketnet-wrapper Leonard Muylle komt vrijdag 3 juni mee enkele Rode Duivels verwelkomen.

Provincie Limburg: Vrije Basisschool Viejool in Hechtel-Eksel. De leerlingen van het zesde leerjaar maakten verrassingsdozen voor de kinderen van vluchtelingen die in de gemeente verblijven. Met zelfgemaakte educatieve spelletjes, muziekinstrumenten, strips,... willen ze de kinderen helpen en hen een leuke tijd bezorgen. Op vrijdag 3 juni verwelkomen ze samen met Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou enkele Rode Duivels.

Provincie Oost-Vlaanderen: Gemeentelijke Basisschool De Harp in Gent. In de buurt van De Harp is er een woonzorgcentrum Privilege. Eén van de leerlingen stelde voor om deel te nemen aan de Duivelse +scholenactie en enthousiasmeerde snel meerdere leerlingen. Samen met een aantal leerkrachten werkten ze een activiteitenkalender uit om dingen samen te doen met de bewoners van Privilege. Onder andere gymnastiek, volksdansen, koken, in het rusthuis gaan optreden met het schoolkoor, samen in de moestuin werken,... Ketnet-wrapper Sien Wynants is erbij vrijdag 3 juni wanneer enkele Rode Duivels de school bezoeken.

Provincie West-Vlaanderen: Go! Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt. Het Reuzenhuis werkt al heel het schooljaar samen met het WZC Deken Darras in de gemeente. Kinderen uit verschillende leerjaren brengen wekelijks een bezoek en helpen met koffie uitschenken, spelen samen bingo,... Voor de Duivelse +scholenactie schakelden ze nog een versnelling hoger en organiseerden ze op vrijdag 20 mei hun eigen EK, samen met Mivalti, het begeleidingscentrum voor mensen met een beperking. De bewoners van het WZC supporterden mee. Vrijdag 3 juni ontvangt Ketnet-wrapper Charlotte Leysen mee enkel spelers van de Nationale ploeg.

Provincie Vlaams-Brabant: De Vrije Basisschool Kameleon in Haren. Naast de school bevindt zich het dagcentrum De Ark, een centrum voor volwassenen met een beperking. De afgelopen jaren was er al een samenwerking met de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar. Op vrijdag 29 april organiseerde de school een groot EK-feest. In verschillende workshops werkten de leerlingen samen met de bewoners van de Ark. Op een afsluitend feestje konden ze aan elkaar tonen wat ze die dag gedaan en gemaakt hadden. Op vrijdag 3 juni is Ketnet-wrapper Thomas Van Achteren erbij om de Rode Duivels te verwelkomen.