Tekenacademie in de ban van filmsterren

Print

Zolder

Heusden-Zolder - De 2.200 kinderen en jongeren van de tekenacademie uit Heusden-Zolder hebben dit schooljaar gewerkt rond het thema ‘filmster’.

Het cultuurcentrum Muze is omgetoverd tot een reusachtige Hollywoodstudio, waar bezoekers volop kunnen genieten van de glitter and glamour van de filmwereld, van filmdecors, special effects, paparazzi, popcorn en adembenemende filmsterren. De studenten tonen in hun kunstwerken het allerbeste uit de filmwereld: superhelden, thrillers, sciencefiction, horror, komedies, drama’s, animatie, westerns, avonturen- en romantische films, … Afgelopen weekend organiseerde de tekenacademie een groot filmfestival voor kinderen en jongeren. De muziekacademie zorgde voor animatie en live filmmuziek en The Roxy Theatre uit Koersel voor heerlijke jeugdfilms. Roxy viert dit jaar haar 70ste verjaardag, wat aanleiding was voor de tekenacademie om het thema ‘Filmster’ te kiezen.

Op vrijdagavond vond de Award Night van de academie plaats. Showbizz Bart heette iedereen hartelijk welkom vanuit een oogverblindende roze Hummer-limousine. Paparazzi en figuranten stonden de studenten van de academie op te wachten aan de rode loper, waar zij zich mochten laten fotograferen, uitgedost als bekende filmfiguur of als filmster in galakledij. De Academie Big Band speelde bekende soundtracks. Daarna loofde de academie een award uit voor de best verklede student. Showbizz Bart was voorzitter van de jury. De winnaars kregen een ritje aangeboden in de spectaculaire limousine. Al de andere deelnemers kregen een filmticket. Zoals op elke Award-avond kwam er ook een wereldster optreden, namelijk de enige echte lookalike van Michael Jackson (winnaar van ‘My name is Michael’). De avond werd afgesloten met twee spannende nachtfilms.

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei vond er doorlopend een groot filmevenement voor kinderen plaats. Zij mochten als filmster komen schitteren in fantastische filmdecors en rondlopen tussen acteurs verkleed als beroemde filmhelden.

Zij konden zich laten schminken als filmster, hun haren laten opsteken als een echte diva, hun nagels laten lakken, … of griezelig echte filmwondes laten aanbrengen met nepbloed. Intussen werden heerlijke jeugdfilms gedraaid.

De tentoonstelling 'Filmster' blijft te bezichtigen t.e.m. zondag 19 juni ’16. Alle dagen open van 14u00 tot 20u00. Zaterdagen en zondagen van 14u00 tot 18u00.

(tekst: Walter Missotten/foto's: Rudi Coomans, Frederique Jamart en de Academie)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio