Jongetje aangevallen door gorilla in zoo

Print

In de zoo van Cincinnati, in de Amerikaane staat Ohio, is een vierjarige jongen zwaargewond geraakt toen in hij in het gorillaverblijf viel. De jongen werd hardhandig aangepakt door een gorilla van bijna 200 kilogram, en de bewakers moesten het dier doodschieten om het kind te redden, zo meldt directeur van de zoo Thayne Maynard volgens verschillende media.

De kleuter glipte door de afsluiting en viel verschillende meters naar beneden. Twee van de drie gorilla’s in het verblijf werden meteen weggehaald, maar een derde gorilla merkte de jongen op en begon hem “wild achter zich te slepen en in de lucht te gooien”.

Het noodgevallenteam van de zoo besloot daarom om het dier neer te schieten. Op dat moment bevond het kind zich tussen de poten van de gorilla.

“Moeilijke beslissing, maar juiste keuze”

“Het is een droevige dag”, aldus Manyard aan de plaatselijke televisiezender WLWT News 5. “De bewakers moesten een moeilijke beslissing nemen en maakten de juiste keuze, want ze hebben het leven van het jongetje gered. Het had zeer slecht kunnen aflopen.”

De jongen, die bij bewustzijn was tijdens de reddingsoperatie, werd naar het ziekenhuis overgebracht.