Storm boven Limburg: Auto’s drijven weg, hangbuikzwijnen verdronken en rusthuizen onder water

Print
Storm boven Limburg: Auto’s drijven weg, hangbuikzwijnen verdronken en rusthuizen onder water

In Riemst dreven een aantal auto’s weg door een serieuze storm. Foto: rr

Riemst -

De Zuid-Limburgse gemeenten Tongeren en voornamelijk Riemst kregen er vrijdagavond stevig van langs tijdens een forse wolkbreuk. Een uur lang viel de regen met bakken uit de lucht. In Kanne ging het zelfs om 62 liter per vierkante meter. Dat is evenveel regen als in een normale maand. Een tweede cel barstte los boven Diepenbeek en Zutendaal en deed ook hier de straten vollopen.

Meer dan 400 oproepen kregen ze bij de noodcentrale gisterenavond binnen. Op sommige plaatsen spoelden auto’s door de sterke stroming weg en de gemeente Riemst was met de hulpdiensten volop in de weer om een interventieplan uit te werken. “De straten waar problemen zijn, zijn niet te tellen”, vertelt burgemeester van Riemst Mark Vos (CD&V). In de gemeente werd het rampenplan afgekondigd.

Rusthuis opnieuw onder water

“Kelders en huizen zijn overstroomd. We kregen een melding dat er 50 liter op een half uur tijd is gevallen. Dat is gigantisch veel. We moeten ook mensen evacueren. We bekijken nu waar we opvang kunnen voorzien. De modderstromen brengen eveneens veel kuiswerk met zich mee.”

Lees het volledige artikel in Het Belang van Limburg

Onze lezers stuurden ook een hoop filmpjes in van het noodweer. U kan ze hier allemaal bekijken:

 

 

 

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio