© VTM

© robtv

thumbnail: null
thumbnail: null

'Knuffelboer' uit Boer zoekt Vrouw overleden na ongeval

Staf Deboes (61), die in Vlaanderen bekend werd als de 'knuffelboer' uit het VTM-programma 'Boer zkt Vrouw', is overleden na een verkeersongeval in zijn dorp Hakendover. Dat melden zijn familie en vrienden, bericht VTM.

hsb, boj

De 61-jarige Staf Deboes, oprichter van een zorgboerderij in de Tiense deelgemeente, raakte vrijdagochtend levensgevaarlijk gewond bij een ongeval op enkele kilometers van zijn woning. De boer verleende om nog onduidelijke reden geen voorrang aan een andere wagen. De bestuurster van die wagen, M.T. (80) uit Hélécine, kon niet meer uitwijken en reed in op de flank van de wagen van Deboes. Beide auto's gleden enkele meters verder het veld in.

De vrouw liep lichte verwondingen op en werd naar het ziekenhuis van Tienen gebracht. Maar Deboes werd in kritieke toestand afgevoerd naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Daar overleed hij zaterdag aan zijn verwondingen.

Dorpsfiguur en tv-gezicht

"Het is een klap in het gezicht van het hele dorp", vertelt vriend Siggi Bouvin aan VTM Nieuws. "Het ongeval gebeurde op 500 meter van mijn huis, maar ik was op dat moment op de begrafenis van Gaston Berghmans in Antwerpen. Het is zo onwezenlijk dat het verkeersongeval net daar gebeurde."

Volgens Bouvin was 'boer Staf' met zijn zorgboerderij, waar hij wekelijks tientallen mindevaliden therapie liet volgen tussen de dieren, een bekend gezicht in het dorp. Mogelijk organiseren zijn dorpsgenoten later nog een herdenkingsmoment.

Vlaanderen leerde hem in 2009 kennen toen hij in het populaire VTM-programma 'Boer zkt Vrouw' op zoek ging naar de liefde van zijn leven. Daar leerde hij Sabine kennen, maar dat sprookje was al snel voorbij. Sindsdien ging hij weer als vrijgezel door het leven.