Riemst kondigt gemeentelijk rampenplan af na wolkbreuk

Print
Riemst -

De gemeente Riemst heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd na de wolkbreuk van vrijdagavond. Er werd een noodnummer geopend voor de inwoners. Riemstenaren die bijstand nodig hebben, kunnen bellen naar het nummer 0496 55 90 34, voor dringende hulp kan men terecht op het nummer 112.

Riemst werd, net zoals heel wat andere Limburgse gemeenten, getroffen door noodweer. Een heuse wolkbreuk zette vanaf 19 uur heel wat straten en woningen blank. Burgemeester Mark Vos besliste om het gemeentelijk rampenplan af te kondigen, om zo alle beschikbare middelen en hulpdiensten te kunnen inzetten. Brandweer, politie en ploegen van de technische dienst van de gemeente verlenen bijstand aan de getroffen inwoners. Ook de civiele bescherming werd opgeroepen.

Vroenhoven en kanne hardst getroffen

De Riemstse deelgemeenten Vroenhoven en Kanne werden het hardst getroffen door het noodweer. In Vroenhoven is de Maastrichtersteenweg afgesloten voor alle verkeer. Iedereen wordt gevraagd om de richtlijnen van de politie te volgen en de Maastrichtersteenweg te vermijden.

Ook in Riemst, Heukelom, Bolder, Val-Meer, Genoelselderen, Membruggen en Herderen is er wateroverlast.

Schade

Inwoners die schade hebben opgelopen, wordt aangeraden om zoveel mogelijk foto’s te maken. Op die manier kan een schadedossier voor de verzekeringsmaatschappij worden opgemaakt.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio