KMI waarschuwt: ook vandaag kans op zware hagelbuien en onweer

Print
Diepenbeek - Het KMI waarschuwt dat er ook vandaag kans bestaat op zware onweders vergezeld van hagel en overvloedige regen. Net zoals gisteren begint de dag rustig en zonnig maar later in de namiddag en avond kan het weer opnieuw omslaan in Limburg.

Zaterdagmiddag en -avond is er ruimte voor zon maar er komen ook een aantal onweersbuien tot ontwikkeling, mogelijk met hagel en windstoten. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen. Dat laatste komt doordat er hoog in de atmosfeer weinig stroming is, waardoor een bui lange tijd over eenzelfde plaats blijft hangen

In de regio van Diepenbeek was er vrijdagavond ernstige wateroverlast door talrijke hevige buien en hagel. "Er waren verschillende ontladingen uit een cel boven de regio Lutselus, Diepenbeek", stak weerman Ruben Weytjens van wal op zijn Facebookpagina. "Ook de buurt van Maastricht werd ernstig geteisterd. Daar zou zelfs het vliegverkeer omgeleid worden." 

"In Diepenbeek ging het om een tientallen straten waar er kelders zijn ondergelopen, maar ook het rusthuis was er weer bij. Dat was een half jaar geleden al eens het geval en toen ging het om 120.000 euro schade. Nu zal dat hetzelfde zijn. Gelukkig konden de rusthuisbewoners wel blijven. De sporthal stond dan weer helemaal onder water. Zelfs de kleedkamers en douches. Ook hier is er schade", weet Patrick Hermans, burgemeester van Diepenbeek te vertellen 

Ook in Riemst was er sprake van ernstige wateroverlast. Burgemeester Mark Vos kondigde het gemeentelijke rampenplan af. Een wolkbreuk had rond 19 uur heel wat straten in Riemst blank gezet. Bewoners die nood hadden aan zandzakjes of hulp bij het wegpompen van water uit kelder of woning, kregen de raad de technische dienst van de gemeente te contacteren. De gemeente zelf schakelde extra ploegen in om de brandweer bijstand te verlenen. Onder meer de school in Kanne bij Riemst kreeg het hard te verduren. De turnzaal en de leslokalen liepen onder water.

Op de E313 in Hoeselt waaide een boom om. 

 

Heeft u zelf ook foto's van het noodweer? Bezorg ze ons via hier@reageren.be. Vergeet zeker ook niet de plaats waar de foto's genomen zijn te vermelden. 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio