133 burenfeestjes tijdens Dag van de Buren in Hasselt

Print
133 burenfeestjes tijdens Dag van de Buren in Hasselt

Foto: dienst wijkmanagement stad Hasselt

Hasselt - Op vrijdag 27 mei komen er op 133 plaatsen in Hasselt buren bij elkaar. Sommigen doen al jaren mee, terwijl anderen deze gelegenheid aangrijpen om hun buren voor het eerst te ontmoeten. “Door de vele initiatieven kunnen we concluderen dat er in Hasselt veel waarde wordt gehecht aan de ontmoeting en het contact met buren”, zegt schepen van Welzijn Nadja Vananroye. “De Hasselaren maken er zelf een succesvol feest van”.

De deelnemers hebben zich vooraf ingeschreven bij dienst Wijkmanagement. Zij kregen een startpakket met promotiemateriaal en enkele Fairtrade-versnaperingen van de Oxfam Wereldwinkel. 5 burenfeestjes worden bovendien door de stad getrakteerd op een gratis muzikaal optreden. De deelnemende Hasselaren nemen zelf de organisatie in handen door buren uit te nodigen en hen te vragen een stoel en iets te eten of te drinken mee te nemen. Op deze manier speelt iedereen een rol tijdens het burenfeestje en wordt er gezamenlijk gezorgd voor een goede buurtsfeer.

Dag van de Buren in de Broekerwinningstraat

Ook in het sociale wooncomplex van de Broekerwinningstraat wordt er een burenfeestje georganiseerd. Het wooncomplex is een combinatie van diverse woonvormen voor specifieke doelgroepen aan een sociaal huurtarief. De woongelegenheden omvatten sociale assistentiewoningen voor hulpbehoevende ouderen, seniorenflats, zorgwoningen voor thuisloze ouderen en studio’s voor kwetsbare mensen die begeleid zelfstandig wonen. De bewoners van de sociale assistentiewoningen nemen de organisatie van ‘Dag van de Buren’ op zich.

Vooraf hebben zij tijdens hun wekelijks koffiemomentje afspraken gemaakt. Wie doet de uitnodigingen in de omliggende brievenbussen? Wie voorziet het drinken? Wie bakt de cake? Bewoonster Louisa neemt het voortouw en probeert de anderen ook actief te krijgen: “We wonen hier nu anderhalf jaar. Vorig jaar hebben we Dag van de Buren gevierd om de bewoners in het complex te leren kennen. Dit jaar zijn de woningen rondom ons complex afgebouwd en bewoond en willen we graag ook deze nieuwe buren leren kennen”.

Fotowedstrijd

Na afloop van de ‘Dag van de Buren’ kunnen alle burengroepen deelnemen aan de fotowedstrijd. De 5 leukste foto’s winnen een vuurkorf, die voor toekomstige burenmomenten gebruikt kan worden.

(Foto: Kobe Vanderzande)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio