© BELGA

Hans van Alphen start niet in Götzis: “Vervelend maar verstandig”

Hans van Alphen zegt af voor de prestigieuze tienkamp van dit weekend in het Oostenrijkse Götzis. Hij wilde er de kwalificatie voor de Olympische Spelen afdwingen, maar is niet helemaal fit.

Jef Van Hoofstat

Van Alphen, die de meeting won in 2012, maakte het nieuws vrijdagmiddag bekend via Twitter. “Lichte verrekking in mijn buikspieren (opgelopen afgelopen zaterdag tijdens de VAL-kampioenschappen) zijn net niet voldoende hersteld om veilig in Götzis te starten. Met het oog op kwalificatie voor Rio is dit de enige juiste beslissing. Nu starten en een scheur oplopen zou betekenen dat ik me niet meer tijdig kan kwalificeren. Een heel vervelende maar helaas enige verstandige beslissing die ik kon nemen.”

De 34-jarige van Alphen last nu een korte rustpauze in en mikt dan op de tienkamp van eind juni in het Duitse Ratingen om de olympische limiet (8.100 punten) te halen. “Een weekje verder herstellen. En dan zou ik me terug volop moeten kunnen voorbereiden op de volgende tienkamp (waarschijnlijk) Ratingen.”

Van Alphen eindigde op de Olympische Spelen van 2012 in Londen als vierde in de tienkamp. Sindsdien kwam hij echter vooral in het nieuws door heel wat blessureleed.

Meer over Hans Van Alphen