© Photo News

Wickmayer gelooft in haar kansen tegen Muguruza

Yanina Wickmayer (WTA-54) gaat er vrijdag alles aan doen om de achtste finales op Roland Garros te halen. De Belgische nummer een staat voor de derde keer in haar carrière in de derde ronde in Parijs en ontmoet daarin, op het court Philippe-Chatrier, de Spaanse Garbine Muguruza (WTA-4), vorig jaar finaliste op Wimbledon. “Ik ga er vol voor gaan”, toonde Wickmayer zich donderdag strijdbaar.

Yanina Wickmayer lijkt wel een metamorfose te hebben ondergaan sinds ze de terreinen van Roland Garros opstapte. Na een moeilijke periode met slechte resultaten en een polsblessure is “Wicky” opnieuw helemaal uit de schaduw getreden. “Ik ben tevreden met het niveau dat ik haal. Ik neem risico’s wanneer ik kan, maar ik blijf kalm als dat nodig is. Dat is anders ten opzichte van andere jaren. Het werk met mijn coach loont duidelijk.”

Wickmayer en Muguruza ontmoetten elkaar al één keer eerder. Twee jaar geleden in Hobart moest de Vlaams-Brabantse al na vijf spelletjes de handdoek in de ring gooien wegens een virale infectie. Toch weet Wickmayer wat ze moet verwachten. “Het wordt een moeilijkere match dan de vorige twee. Muguruza is nog jong, maar heeft toch al veel ervaring. Ze geeft niets weg. Ik ga het spel proberen te controleren en zal alles geven om opnieuw te winnen.”

© AFP