© BELGA

Wilmots denkt aan Kabasele als Lombaerts niet fit raakt: "Hij heeft zich dit seizoen getoond"

Als Nicolas Lombaerts niet fit geraakt en nog een andere verdediger het EK niet haalt, roept Marc Wilmots KRC Genk-verdediger Christian Kabasele op voor de Rode Duivels. Dat meldde hij donderdag in Lausanne. “Kabasele is snel en krachtig, hij heeft zich dit seizoen getoond”, aldus Wilmots.

Kristof Liberloo in Lausanne

Wilmots heeft minder dan drie weken voor de start van het EK defensieve kopzorgen. Aanvoerder Vincent Kompany en Bjorn Engels vielen eerder al geblesseerd af en nu blijkt de spierscheur van Nicolas Lombaerts trager te genezen dan verwacht. De verdediger van Zenit speelt zaterdag sowieso niet tegen Zwitserland en ondergaat maandag nog een MRI-scan.

Belangrijk, want uiterlijk dinsdag moet de definitieve selectie van 23 spelers aan de UEFA overgemaakt worden. "Als Lombaerts maandag niet fit blijkt te zijn, pak ik hem niet mee naar Frankrijk en zet ik hem op de reservelijst", bekende Wilmots, die op die manier ook zijn 24-koppige voorselectie kan afslanken. Laurent Ciman en Dedryck Boyata zijn dan ook meteen zeker van hun plaats in de selectie.

"Moest er daarna nog een verdediger geblesseerd uitvallen en Lombaerts is opnieuw fit, neem ik hem terug op in mijn selectie. Als dat niet het geval is, denk ik aan Kabasele van Genk. Hij is snel, krachtig en heeft zich dit seizoen getoond", aldus Wilmots, die in zijn definitieve selectie nog tot 12 juni - de dag voor de eerste wedstrijd tegen Italië - een wijziging mag doorvoeren als er een speler geblesseerd uitvalt.

Voor de 25-jarige Kabasele zou het dan de eerste keer zijn dat hij geselecteerd wordt voor de Rode Duivels.