© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

© EPA

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Expert ontkent dat lichaamsresten wijzen op explosie aan boord vliegtuig Egyptair

Het hoofd van Egyptische forensische experten ontkent dat lichaamsresten van inzittenden van het gecrashte EgyptAir-vliegtuig wijzen op een explosie in het vliegtuig. Er werden nog geen sporen van explosieven gevonden.

wver

Vlucht MS804 was onderweg van Parijs naar Caïro toen het donderdagochtend van de radar verdween en neerstortte in de Middellandse Zee. Aan boord van de Airbus A320 zaten 66 mensen, onder wie één Belg.

Voor de crash zou er brand zijn geweest aan boord van het toestel. Dat blijkt uit de vluchtgegevens die geregistreerd werden door de Aircraft Communications Addressing and Reporting System (ACARS). Franse onderzoekers van het onderzoeksbureau voor de burgerluchtvaart bevestigden zaterdag dat er rook aan boord was van het vliegtuig.

De Egyptische president Abdul Fatah al-Sissi waarschuwde de voorbije dagen tegen voorbarige conclusies over de oorzaak van de ramp. “We mogen geen overhaaste besluiten trekken”, zei de president op de televisie. Het waren zijn eerste verklaringen sinds de tragedie zich voltrok. “Zodra de vaststellingen van de onderzoeken volledig zijn, zullen ze meteen bekendgemaakt worden.”

MEER OVER DE VLIEGTUIGCRASH »