© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

thumbnail: null
thumbnail: null

Film over Miel Cools in première op het stadhuis

Het Film Collectief Curieus Hasselt draaide vorige dinsdag haar nieuwste film 'Er was een tijd' in premiére. De prent is een eerbetoon aan Miel Cools. Vele bekende Hasselaren en prominenten werkten mee aan de verwezenlijking van de film.

Chretien Paesen

Op de eerste rijen nam de weduwe van Miel Cools, Jenny Nysten plaats naast onder andere Sabien Tiels, Willy Claes, Louis Verbeeck en Amaryllis Temmerman.Cineast Willy Van Puyenbroek en zijn team vatten het idee om het leven en het werk van Miel Cools te verfilmen begin 2013. Zes maanden later echter overleed de uit Herk de Stad afkomstige troubadour. Met volle medewerking van zijn weduwe Jenny mocht de filmploeg verder werken aan de opnames en de montages. Jenny was trouwens eregast bij de eerste voorstelling.

De film leidt de kijker langsheen de vele hoogtepunten in Cools carrière. Talrijke liedjes die de Vader van de Kleinkunst componeerde brachten voor velen mooie herinneringen naar boven. Ook de enorme bijdrage aan de Hasseltse Revues kwamen aan bod.Een belangrijk deel van de film wordt besteed aan het laatste interview dat Miel Cools gaf voor de camera’s van het Film Collectief Curieus.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio