© REUTERS

ROLAND GARROS. Regen gestopt maar Flipkens komt vandaag niet meer in actie

Het programmaschema van maandag op Roland Garros wordt in de war gestuurd door de slechte weersomstandigheden in Parijs. Nadat zondag op de openingsdag van de Open Franse tenniskampioenschappen enkele wedstrijden al letterlijk in het water waren gevallen, wordt het ook op maandag puzzelen.

Normaal gezien gingen de eerste duels om 11u van start gaan, maar dat aanvangsuur werd in eerste instantie al met anderhalf uur verlaat. Uiteindelijk gingen de eerste wedstrijden pas rond half twee van start.

Volg hier alle wedstrijden die toch kunnen doorgaan LIVE!

De tweede dag heeft in ieder geval een druk programma, zondag konden er 22 partijen niet afgewerkt worden omwille van regen. Met Yanina Wickmayer (WTA 54) en Kirsten Flipkens (WTA 61) speelden maandag in principe twee landgenotes hun eersterondepartij op het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De match van Flipkens werd ondertussen echter alweer uitgesteld naar dinsdag.

Wickmayer ontmoet in de derde wedstrijd op Court 17 de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA 127). Flipkens speelt de laatste wedstrijd op het Court Philippe Chatrier tegen de Française Alizé Cornet (WTA 50).

Flipkens en Wickmayer kennen tegenstanders in dubbelspel

Flipkens en Wickmayer komen in Parijs ook in actie in het dubbelspel. Flipkens speelt samen met de Slovaakse Dominika Cibulkova in ronde één tegen het Franse duo Myrtille Georges en Alizé Lim. Nemen ze die horde wachten een ronde later de vierde reekshoofden, de Hongaarse Timea Babos en de Kazachse Yaroslava Shvedova.Wickmayer dubbelt samen met de Duitse Annika Beck en botst meteen op de als vijfde geplaatse Franse tandem Caroline Garcia/Kristina Mladenovic.

Aangeboden door onze partners