ANALYSE. Genk verdient Europees ticket

Geen opzwepende beats door de speakers van de Ghelamco Arena gisteren bij de aftrap, maar ‘Nessun Dorma’, de wereldberoemde aria uit Puccini’s opera Turandot. Plot van die opera: een prinses wil alleen trouwen met de man die drie mysterieuze raadsels oplost. AA Gent-KRC Genk telde evenveel raadsels. Raadsel 1: het is blauw, het is wit, het had altijd de bal. Antwoord: la Gantoise.

Kristof Liberloo

Gent liet de Limburgse bezoekers achter de bal aanhollen, de Buffalo’s leken met twaalf op het terrein te staan. Racing moest te veel energie stoppen in het veroveren van dat ronde ding en verloor die bij balbezit ook veel te snel opnieuw door een onzuivere passing. De loodzware competitie eist zijn tol.

Raadsel 2: de ene is zwart, de andere rood, ze waren gisteren werkloos. Antwoord: de doelmannen. Want Gent had dan wel overwegend balbezit, grote kansen creëerde het evenmin. De keepers beleefden een erg rustige namiddag. Bizot moest slechts één keer in actie komen, op een afstandsschot van Neto. Sels kreeg zelfs geen enkele bal tussen de palen, een groot verschil met vorige donderdag, toen Genk zich erg efficiënt toonde tegen Anderlecht.

Raadsel 3: het is blauw, het is wit, het strijdt deze week om een Europees ticket. Antwoord: KRC Genk. Eigenlijk verdient Genk dat Europees ticket nu al op basis van die vierde stek, een knappe prestatie na een seizoen waarin Peter Maes eerst de kleedkamer moest uitkuisen. KRC speelde meer dan degelijk in play-off 1. Het feit dat een ploeg uit play-off 2 nog Europees voetbal kan bemachtigen, is in feite te gek voor woorden. Maar dat mag deze week bij de Genkenaars niet in de hoofden kruipen. De twee finales tegen Charleroi worden een fysieke, maar vooral mentale slijtageslag. Wie denkt dat hij moe is, zal verliezen.

Aangeboden door onze partners