© AFP

“Brandalarm afgegaan enkele minuten voor crash”

Voor de crash van het vliegtuig van Egyptair donderdagochtend, zou er brand zijn geweest aan boord van het vliegtuig. Dat blijkt uit de vluchtgegevens die geregistreerd werden door de Aircraft Communications Addressing and Reporting System (ACARS), melden verschillende media.

Nieuwszender CNN kreeg van een Egyptische bron een screenshot van de vluchtinformatie, en daarop is te zien dat er een rookalarm is afgegaan.

“Er was brand aan boord. het ACARS-systeem heeft zeer duidelijke meldingen verzonden”, zegt ook luchtvaarexpert Tim van Beveren aan de Duitse internationale omroep Deutsche Welle. “Er werd rook gedetecteerd in het toilet. Een minuut later werd rook geregistreerd in de elektronische systemen. Twee minuten later werkte de besturingssystemen niet meer.”

Volgens Van Bever zullen de Egyptische autoriteiten de informatie snel bevestigen.

De Airbus A320 met vluchtnummer MS804 die onderweg was van Parijs naar Caïro stortte donderdagochtend neer in de Middellandse Zee. Aan boord zaten 66 mensen, onder wie één Belg. Het Egyptische leger heeft inmiddels brokstukken en lichaamsdelen aangetroffen. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

MEER OVER DE VLIEGTUIGCRASH »