© RR

OVERZICHT. De slachtoffers van crash Egyptair-vlucht MS804

Er zaten 10 bemanningsleden en 56 passagiers aan boord van de neergestorte EgyptAir-vlucht MS804. Op dit moment zoekt een internationaal team van speurders nog altijd naar de brokstukken van het vliegtuig, tegelijk wordt steeds duidelijker wie er allemaal op het vliegtuig zat. Een overzicht:

MiGe

Eén Belg

Er zat één Belg op de vlucht. Het gaat om de Oost-Vlaming Geert Supré (56). De vader van drie kinderen was voor zijn werk onderweg naar de Egyptische hoofdstad Cairo. De financiële regiodirecteur van de logistieke groep Vanguard Logistics Services had er een reeks zakelijke afspraken gepland.

Topman Procter & Gamble

Ook Ahmad Helal zat op de vlucht. De Fransman die in Egypte werd geboren, stond aan het hoofd van de vestiging van Procter & Gamble in Amiens, in Noord-Frankrijk. Als zijn overlijden wordt bevestigd, laat hij een gezin achter.

Geoloog op weg naar goudmijn

De enige Brit aan boord van vlucht MS804 was Richard Osman, een 41-jarige dokterszoon uit Carmarthen. Hij was voor zijn werk onderweg naar een goudmijn in Egypte. Osman was geoloog en werkte in de goudwinning. Hij laat een partner en een dochtertje van 2,5 jaar achter.

Zakenman en zijn zoon

Zakenman en vader van vijf kinderen Pierre Heslouin (74) uit Nogent-sur-Marne was met zijn zoon Quentin (41) op weg naar Caïro. De familie was eerder dit jaar nog getroffen door een zwaar drama. De vrouw van Heslouin, een politica, stierf na een slepende ziekte.

Fotograaf op reportage

De Franse fotograaf Pascal Hess, afkomstig uit Evreux in Normandië, was op weg naar Caïro voor een reportage. De man was freelancefotograaf gespecialiseerd in sport en muziek. De enige Portugees aan boord was Joao Silva, een 62-jarige ingenieur, zo is officieel bevestigd.

Economieprofessor

Abdelrahman El Suhail, een economieprofessor uit Koeweit, was naar Parijs gegaan voor de medische behandeling van zijn twee gehandicapte kinderen. De man was alleen teruggereisd. "Ik hoop alleen dat hij geen pijn gehad heeft", getuigt zijn neef.

Frans koppel

Een Franse koppel veertigers met twee kinderen van 3 en 4 jaar is afkomstig van Angers. Ze werken als marktkramers en gingen met vakantie naar Egypte. In de wijk Roseraie, waar ze woonden en erg goed gekend waren, is de verslagenheid groot, zo zeggen Franse lokale media.

Student aan prestigieuze school

Seitchi Mahamat uit Tsjaad had net zijn tweede jaar erop zitten in de militaire academie van Saint-Cyr Coëtquidan, een van de meest prestigieuze scholen van Parijs. De jongeman was onderweg naar huis om om de dood van zijn moeder te rouwen.

Medewerkster ambassade

Volgens Ahmed Kattan, de Saudische ambassadeur in Caïro, zat een 52-jarige medewerkster van de ambassade ook op de vlucht. De vrouw was naar Parijs getrokken voor de medische behandeling van haar dochter.

Piloot

Intussen zijn ook de tien bemanningsleden van de Egyptair-vlucht geïdentificeerd, meldt Al Arabiya. Het gaat uitsluitend om Egyptenaren. De piloot van de Airbus, Mohammed Shokeir, had 6.275 vlieguren op zijn palmares staan waarvan 2.101 uur met het de A320. Zijn copiloot was Mohammad Ahmed Mamdouh Ahmed Aassem.

Cabinepersoneel

De rest van het cabinepersoneel: Mervat Zakaria Mohammed, Atef Loutfi Abdullatif Amin, Samar Ezz Eldin, Youssof Haitham Mustafa Abdul Hamid al-Azizi en Yara Hani Farag Tawfiq.

Het driekoppige veiligheidsteam bestond uit Mahmoud Ahmed Abdul Razek Abdul Karim, Ahmed Mohamed Magdi Ahmed en Mohammed Abdel-Mouneim al-Ghonaimy al-Kayali.