© rr

Om deze reden moest Belg vanuit Parijs vertrekken

De familie van de ­Vlaming die aan boord zat van het EgyptAir-toestel hoorde het nieuws van de crash gisterochtend op de radio. De 56-jarige Geert Supré – topman bij een interna­tionaal logistiek bedrijf – moest voor zaken richting Caïro. “Door omstandigheden moest hij vanuit Parijs vertrekken”, vertelt zijn aangeslagen zoon Karel.

Werner Rommers, Matthias Colpaert

Het was een dramatisch telefoongesprek, toen de familie van Geert Supré gisterochtend zwaar verontrust naar Buitenlandse Zaken in Brussel belde.

Zijn echtgenote en kinderen hadden op de radio het ­bericht gehoord dat vlucht MS804 van Parijs naar Caïro boven de Middellandse Zee als vermist was opgegeven. En het stond buiten kijf dat zakenman Geert Supré, vader van twee zoons en een dochter, aan boord van die vlucht van Egypt­Air zat.

De vermissing van de Egyptische Airbus nam geen goede wending meer. Rond de middag deelde de Franse president François Hollande ­officieel mee dat het vliegtuig vanop grote hoogte in de Middellandse Zee was ­gecrasht en dat er weinig tot geen hoop op overlevenden was.

Nieuwe plannen in Caïro

Geert Supré had een hoge functie als regionaal finan­cieel directeur Europa bij de wereldwijde logistieke groep Vanguard Logistics Services. In die functie reisde hij ­sowieso al veel. Nu moest hij plots voor zaken naar de Egyptische hoofdstad Caïro, waar zijn bedrijf nieuwe activiteiten wil ontwikkelen.

De keuze voor de Parijse luchthaven Charles de Gaulle was ietwat verrassend, aan­gezien de man vooral vanuit het kantoor in Antwerpen werkte. “Maar door omstandigheden was er geen andere keuze dan woensdagnacht vanuit Parijs te vertrekken, kwestie van op tijd in Caïro te zijn, waar hij met verschillende zakenmensen zou vergaderen”, zo zegt zijn zoon Karel. De familie kwam gistermiddag bij de ouders van Geert Supré bij elkaar om het ­dramatische nieuws in familiekring te verwerken.

MEER OVER DE VLIEGTUIGCRASH »