SCOOORE LEAGUE. Aalstar opent in halve finale tegen Brussels met zege

Print
SCOOORE LEAGUE. Aalstar opent in halve finale tegen Brussels met zege

Foto: BELGA

Aalstar heeft donderdagavond een goede start genomen in de halve finales van de Scooore League basketbal, die volgens een best-of-five gespeeld worden. De troepen van coach Bradley Dean versloegen Brussels op eigen parket met 80-75.

De Brusselaars begonnen voortvarend en stonden na het eerste kwart drie punten voor. Aalstar dichtte de kloof in het vervolg en leidde aan de rust met 40-35. Ook na de pauze ging Okapi verder op zijn elan, het slotoffensief van Brussels mocht niet meer baten. Bij de thuisploeg lieten drie spelers dubbele cijfers optekenen. MVP van de match Ioana ‘John’ Tofi was met 17 punten het best bij schot. De Amerikaan plukte bovendien 13 rebounds en deelde vier assists uit. Rion Brown (15 punten, 5 rebounds en 2 steals) liet de beste statistieken optekenen bij de Brusselaars.

Het tweede duel tussen Aalst en Brussels wordt zaterdag afgewerkt, ditmaal in Brussel. In de andere halve finale boekte titelverdediger Oostende woensdag thuis een makkelijke zege tegen Limburg United (91-62). Morgen/vrijdag kijken beide clubs elkaar in de ogen in Hasselt.

Uitslag:

Aalstar - Brussels 80-75