© HBVL

© HBvL

thumbnail: null
thumbnail: null

Met komst van Belgische wereldautoriteit zet land zwaar in op medisch toerisme

Hartspecialist Brugada krijgt medisch centrum in IJsland

De wereldvermaarde Belgische hartspecialist Pedro Brugada krijgt vanaf september een medisch centrum dat naar hem vernoemd wordt in… IJsland. Het Scandinavische land was enkele jaren geleden nog failliet, maar heeft zich helemaal herpakt. Vandaag zijn alle overheidsschulden weggewerkt en zet het land zwaar in op medisch toerisme van het hoogste niveau. Het project van Brugada is een van de eerste grote projecten.

Roel DAMIAANS

De Belgisch-Spaanse professor Pedro Brugada geniet in de medische wereld veel aanzien voor zijn onderzoek en de behandeling van het naar hem genoemde Brugada-syndroom, een erfelijke hartziekte die via een hartstilstand tot een plotse dood kan leiden bij jonge mensen. In 2012 ontving hij nog de gouden medaille van de Europese Cardiologische Vereniging. De professor is verbonden aan de Vrije Universiteit van Brussel en heeft in Aalst een privékliniek. Vanaf september komt er een groot internationaal project bij. In de IJslandse hoofdstad Reykjavik.

Vliegen naar specialisten

“Er zijn verschillende redenen waarom we voor IJsland hebben gekozen. In de eerste plaats is het een van de meest gezonde landen ter wereld. Het water, de lucht, de hele omgeving, alles is er puur. Ten tweede is het een kruispunt voor het internationale vliegverkeer. Russen en Japanners kunnen er over de Noordpool naartoe vliegen en ook Europeanen en Amerikanen zijn maar een vlucht van enkele uren verwijderd. Als het voor hun gezondheid is, zijn mensen bereid om zich ver te verplaatsen voor de beste medische zorgen”, aldus professor Brugada.

Er is nog een derde belangrijke reden waarom er voor IJsland gekozen werd, die leest u morgen in Het Belang van Limburg .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer