Club Brugge zet titel in de verf met winst tegen Zulte Waregem

Print
Club Brugge zet titel in de verf met winst tegen Zulte Waregem

Foto: PhotoNews

Club Brugge heeft de wilde kampioenenviering van afgelopen weekend goed verteerd. Het won met 0-2 op het veld van Zulte Waregem. Jelle Vossen scoorde én gaf een assist.

De wedstrijd begon met een mooi eerbetoon aan de nieuwe kampioen: de spelers van Zulte Waregem ontvingen hun gasten met een erehaag en enkele presentjes. Ook thuisspelers Karel D’Haene -die door een blessure waarschijnlijk stopt met voetballen- en Mbaye Leye -verkozen tot speler van het seizoen- werden luidkeels in de bloemetjes gezet.


 

Goed geroteerd
Michel Preud’homme koos na de demonstratie in de kampioenenmatch tegen Anderlecht voor een heel ander elftal. Bruzzese stond nog eens tussen de palen, Davy De fauw mocht starten tegen zijn vroegere club en verder kregen ook Bolingoli, Coopman, Pereira, Vossen en Gedoz een basisplaats.


Die nieuwelingen brachten niet evenveel spektakel als afgelopen zondag, maar scoorden wel. Coopman speelde met een slimme pass Vossen vrij en die liet Bossut geen kans: 0-1. Ook Hans Vanaken had kunnen scoren, maar hij speelde liever Vossen aan. Verboom zat er nog tussen, weg kans.


Leye bijna
En de thuisploeg? Die scoorde bijna via Leye, die vlak voor rust tot drie keer de kans had om de bal in doel te werken. Telkens liep het net mis voor de topschutter van de fusieclub.


Ook de tweede helft bood weinig spektakel. Steve De Ridder pakte een tweede gele kaart na een fout op Coopman en Gedoz en Vossen lieten de 0-2 nog liggen. Een kwartier voor tijd was de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker, maar Brandon Mechele redde de poging van Leye van de lijn.


Naar de overkant dan maar, waar Vossen de match helemaal in de plooi legde. De Limburger speelde de bal naar Wesley, die simpel kon binnenschieten: 0-2.


Te onthouden
Voor Vossen was het zijn tweehonderste wedstrijd in de Jupiler Pro League.