Gent wint van Oostende na laat doelpunt

Print
Gent wint van Oostende na laat doelpunt

Foto: PhotoNews

Dankzij een laat doelpunt van Kalifa Coulibaly heeft Gent Oostende met 0-1 geklopt op de voorlaatste speeldag van de Jupiler Pro League. Daardoor nadert het tot op drie punten van Anderlecht. Als Anderlecht volgende week verliest tegen Zulte-Waregem en Gent thuis wint tegen Genk springen de Buffalo’s over Anderlecht naar de tweede plaats.

Oostende wilde tegen Gent zijn goeie lijn doortrekken na 2-1 winst tegen Racing Genk, Gent had daarentegen iets recht te zetten na de pijnlijke 4-2 nederlaag bij Zulte Waregem. Bij thuisploeg Oostende werd de geschorste Ovono in doel vervangen door Biebauw. Schoofs kwam bij Gent in de plaats van de geblesseerde Kums. Bij Oostende zat toptalent en kersverse aanwinst Mathias Bossaerts in de tribune.

Het openingskwartier was voor KV Oostende. De thuisploeg speelde het gevaarlijkst met na acht minuten al bijna een voorsprong. Knowledge Musona dribbelde zich voorbij Asare en schoot de bal keihard overhoeks voorbij Sels, maar gelukkig voor Gent bracht de paal redding. Nadien eiste de ploeg van Vanhaezebrouck het balbezit op, maar Gent kon geen echte kansen bij elkaar spelen. Oostende bleef de gevaarlijkste ploeg met enkele scherpe counters via de rechterkant van Musona maar uiteindelijk bleef het 0-0 in de eerste helft.

Zelfde spelbeeld in tweede helft
Gent kwam (na een donderpreek?) het beste uit de kleedkamer voor de tweede helft. Moses Simon zorgde na zeven minuten voor zijn eerste goede actie van de wedstrijd, maar Biebauw tikte zijn schot over doel. Nadien kwam het spelbeeld van de eerste helft terug met een Gent in balbezit op zoek naar een doelpunt, maar de laatste pass ontbrak steeds.


Na veel halve kansen kon Gent dan toch een goede tegenaanval lanceren. Na een mislukte controle van Vandendriessche kon Coulibaly counteren om uiteindelijk het winnende doelpunt voorbij Biebauw trappen. Daardoor krijgt Gent Anderlecht terug in het vizier voor de tweede plaats. Het moet dan wel zelf thuis winnen tegen Genk en Anderlecht moet thuis verliezen tegen Zulte-Waregem.

Te onthouden
Bij Oostende stonden met El Ghanassy en Nicklas Pedersen twee ex-spelers van Gent tussen de lijnen. El Ghanassy startte aan de wedstrijd, Pedersen viel in na 80 minuten.