KRC Genk verplettert Anderlecht met monsterscore

Print
Anderlecht heeft voor de tweede week een oplawaai van jewelste gekregen na een 5-2 nederlaag op het veld van Genk. Anderlecht speelde tachtig minuten met tien man na een rode kaart voor Okaka, kwam nochtans tweemaal op voorsprong, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven na prachtige goals van Genk in de slotfase. Anderlecht is nog niet zeker van de tweede plaats, nadat Gent won met 1-0 op bezoek bij Oostende.

Peter Maes gunde zijn spelers het voordeel van de twijfel na de pijnlijke 2-1 nederlaag bij Oostende, hij schreef dezelfde 11 namen op het wedstrijdblad voor het bezoek van Anderlecht. Daardoor begon Karelis op de bank, de Tanzaniaan Samatta begon aan de wedstrijd. Paars-wit deed het zoals aangekondigd met een noodverdediging, naast de 18-jarige Nathan De Medina op de rechtsback keerde ook Fabrice N’Sakala terug op de linksachter.

 


Nog voor de wedstrijd ontrolde Racing Genk het nieuwe clublogo, een stijlvolle letter G als wapenschild in de gekende kleuren. Het nieuwe logo inspireerde de thuisploeg meteen tot een aanvallende openingsfase, Peter Maes had zijn troepen duidelijk de opdracht gegeven om de onuitgegeven defensie van de bezoekers op proef te stellen. Anderlecht had het moeilijk, en na nog geen tien minuten spelen werd de opdracht nog wat moeilijker voor paars-wit. Stefano Okaka, afgelopen weekend al bijzonder gefrustreerd op het veld van Club Brugge, duwde Kabasele onnodig onderuit in de zestien en mocht meteen gaan douchen.


Genk rook uiteraard bloed, meteen na de rode kaart voor Okaka kopte Kebano de bal tegen de onderkant van de lat. Anderlecht probeerde het gekende recept met Acheampong in de omschakeling, vond eerst nog tweemaal Bizot op zijn weg maar de derde keer was het wel prijs voor snelle Frank. De Ghanees keek goed na een knappe één-twee met Praet en bediende Djuricic voor de verrassende 0-1. Voor Djuricic was het ook zijn eerste doelpunt van het seizoen.


Toch ging Anderlecht niet met die voorsprong rusten. Ondanks de man minder speelden de fluogele Brusselaars beter dan Genk in de eerste helft, maar op slag van rust mocht Genk toch vieren na een ferme uithaal van goudhaantje Leon Bailey. Die verlengde deze week nog zijn contract en vierde met een staalharde uithaal in doel na een corner. Genk op een diefje langszij, het kon gaan rusten met een 1-1 gelijkspel.


Na de rust probeerde Genk het tempo de hoogte in te jagen, maar het was opnieuw Anderlecht die op voorsprong kwam. Na een klasseflits van Suarez tikte de Argentijn de 1-2 voorbij Bizot tegen de touwen. Paars-wit leek op weg naar een knappe overwinning én de tweede plaats, want Gent stond na een uur spelen nog steeds op 0-0 bij Oostende. Toch keerde Genk de achterstand nog om, op wonderbaarlijke wijze. Kapitein Thomas Buffel zorgde vijf minuten na de 1-2 voor de Genkse gelijkmaker, maar daarna barstte het Limburgse feest pas helemaal los. 


Een kwartier voor tijd plaatste Pozuelo na een lange rush de bal enig mooi in de rechterbovenhoek, Ndidi maakte het feestje van de thuisploeg compleet na een uithaal vanop afstand. Niet zo knap als zijn wereldgoal van tegen Club Brugge, maar tegen de lage schuiver van de jonge Ndidi had Proto geen verhaal. Anderlecht in drie minuten tijd van de hemel naar de hel, en net op dat moment sijpelde het nieuws door dat Gent had gescoord tegen Oostende. De Brusselaars helemaal tegen de grasmat, want daardoor zijn ze nog niet zeker van de tweede plaats en het bijhorende Champions League-ticket. In de laatste minuut maakte invaller Karelis de pil zo mogelijk nog wat bitterder met nóg een Genkse wereldgoal.