Rare vogel in VBS Wijer

Print

Wijer

Nieuwerkerken - Stel je voor... Donderdag 12 mei om 8.30 uur ‘s morgens. De kinderen van VBS Wijer wandelen de speelplaats op en zien een groot wit laken liggen. Wat zou er onder het laken liggen? Het was precies een vogel. Je kon de poten al zien.

Naast het laken staan er 2 agenten. Ze houden de kinderen met een politielint op afstand. Er is, volgens de eerste geruchten, iets neergestort op de speelplaats. De politieagenten gaan de hele dag op onderzoek uit. De agenten komen onverwacht de klassen binnen. Ze ondervragen de kinderen: Wie heeft er iets gehoord of gezien? Ze onderzoeken de vogelpoep en veren op de speelplaats. Daarna komen ze met bruikbare bewijzen op de proppen. Mysterieuze verhalen over de Bermudadriehoek en de wetenschapster Marianne Figaro. Ze hebben in het boek van de wetenschapster ontdekt over welke vogel het hier gaat. Op de website van deze wetenschapster kunnen de leerlingen allerlei dingen bekijken en beluisteren.
De ‘rare’ vogel heeft een bijzonder effect op de agenten. De agenten hebben gelezen dat ze hem misschien kunnen wakker maken met muziek. Ze beginnen spontaan muziek te maken in elke klas. Heel herkenbare geluiden en kreten!
Misschien kunnen we deze vogel nog wel redden?
Op het einde van de dag verzamelen de kinderen zich rond de vogel.
Ze zingen en dansen samen met de agenten.
Tot plots…De vogel begint stilaan terug te ademen.
Alles komt terug goed. De rare vogel wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Eind goed al goed! Het was een geweldige muzische dag voor alle kinderen van onze school.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio