Wilmots: “Probleem over WK-portretrechten niet zo groot”

Print
Wilmots: “Probleem over WK-portretrechten niet zo groot”

Foto: Isosport

Bondscoach Marc Wilmots is van oordeel dat de zaak rond de portretrechten van de Rode Duivels van het WK in Brazilië een “eerder klein probleem” is. Dat heeft hij donderdag laten optekenen.

Woensdag raakte bekend dat de Duivels snel duidelijkheid eisen van de Belgische voetbalbond in de zaak rond de portretrechten van het WK in Brazilië. Aanvoerder Vincent Kompany heeft zijn ploegmaats een brief gestuurd waarin hij drie scenario’s voorstelt om de uitbetaling van de rechten te forceren. Verschillende Duivels hebben na twee jaar nog geen euro gezien van de portrechtrechten waarop ze recht hebben nadat ze in aanloop naar het WK 2014 te zien waren op onder meer blikjes, flesjes en stickers. Daarnaast spelen nog andere problemen, meldde Het Laatste Nieuws eerder deze week. Zo maakte de KBVB “ernstige fouten” in het management van de vennootschap die de portretrechten beheert, zit de bond achterop met de contracten voor de spelers die de voorbije jaren nieuw bij de selectie kwamen en bleken de contracten van sommige ‘oude’ Duivels verdwenen. Al deze elementen zetten bij de internationals zoveel kwaad bloed, dat ze overgaan tot actie.

“Naar mijn oordeel is dat allemaal geen onoverkomelijk probleem”, verduidelijkte Wilmots na afloop van de eerste training van de Belgen op hun ministage aan de kust. “Contracten zijn er om gerespecteerd te worden en dit is een zaak tussen de federatie en de advocaten van de spelers. We weten niet wat er allemaal in alle clausules staat, maar ik ben ervan overtuigd dat alles geregeld wordt. Dit slaat helemaal niet op het sportieve.”

Naast de kwestie over de portretrechten is het niet ondenkbaar dat ook de nodige transfergeruchten rond enkele Duivels voor afleiding zullen zorgen in de aanloop naar het EK. “Dat er voorstellen zouden komen, kan ik alleen maar toejuichen, want op die manier kunnen mijn spelers zich verbeteren. Zelf ben ik er helemaal niet mee bezig, daar bestaan makelaars voor”, aldus Wilmots. “En bovendien is er na het EK (dat op 10 juli eindigt nvdr) nog tijd tot eind augustus om transfers af te ronden als ik me niet vergis.”