André Greipel verlaat Giro met drie zeges: “Ik stap nu af, ik heb rust nodig”

Print
André Greipel verlaat Giro met drie zeges: “Ik stap nu af, ik heb rust nodig”

Foto: Photo News

André Greipel (Lotto-Soudal), donderdag winnaar van de 12e rit in de Giro, zal niet meer van start gaan in de etappe van vrijdag. De renner keert terug naar Duitsland met drie zeges op zak. “Dit is mijn twintigste overwinning in een grote ronde”, zei hij na afloop. “Ik ben vaak de underdog, dus voor een underdog heb ik wel goed geboerd. Ik ben trots op die zeges.”

Greipel ronde het ploegwerk perfect af in Bibione, waar hij zijn derde overwinning van deze Giro behaalde. Caleb Ewan kwam nog opzetten, maar slaagde er niet in om de Duitser te passeren. “Mijn ervaring deed zijn werk”, stelde de Duitser. “Caleb koos de verkeerde kant om mij voorbij te snellen. Ik wist dat de zijwind van links kwam, dus ik zou niemand langs mijn rechterkant laten passeren. Dat liet ik niet toe. De tijd van Caleb komt nog wel, hij is een sterke sprinter.”

“Ik ben een sportman, geen machine”

Om de rest van zijn seizoen niet in het gedrang te brengen, stapt Greipel uit de Giro. “Ik begrijp dat de fans niet blij zullen zijn met deze beslissing”, erkende hij. “Ik heb veel respect voor de Giro en ik hoop dat ik ooit eens kan terugkomen om voor de puntentrui te vechten, maar niet dit jaar. Ik kende een moeilijk seizoensbegin met valpartijen en was lange tijd op zoek naar de goede vorm. Ik heb hard gewerkt om hier in topconditie aan de start te verschijnen. Dat is me gelukt. Maar ik ben een sportman, geen machine. En ik heb ook mijn rust nodig, daarom stap ik nu af”, besloot hij.