Wilmots verrast: “Misschien gaat Engels toch nog mee naar het EK”

Print
Wilmots verrast: “Misschien gaat Engels toch nog mee naar het EK”

Björn Engels was wel aanwezig in Knokke vanmiddag Foto: Simon Mouton

De verdediging blijft de pijnlijke plek van de Rode Duivels in aanloop naar het Europees kampioenschap volgende maand. Nadat Vincent Kompany verstek moest geven, viel ook Club Brugge-verdediger Bjorn Engels geblesseerd af met een spierscheur. Toch roept Wilmots voorlopig niemand extra op. “We blijven op 23 spelers”, klonk het op de persconferentie na de eerste training. Waarna Wilmots verraste: “Maar misschien gaat Engels toch nog mee naar het EK.”

“Momenteel roep ik niemand extra op, we blijven voorlopig op 23 spelers. Alle reservespelers hebben hun programma gekregen, ze hebben allemaal laten weten dat ze dat trouw volgen”, legde Wilmots zijn beslissing uit. “Maar ik vind het jammer voor Björn Engels. Ik wilde hem een kans geven, maar zag de foto’s: een scheur van twee centimeter, dan ben je drie weken out. Binnen drie weken zitten we al in Bordeaux, dan is het nogal kort dag”, vreest de bondscoach.

“Maar we zijn er voor hem. Wat er gezegd is tussen mij en Engels blijft tussen ons. Maar jullie weten ook dat ik desnoods ook na 31 mei nog een verdediger kan oproepen? De kans is heel klein, maar misschien gaat hij toch nog mee naar het EK. Lombaerts en Vermaelen moeten nog controles ondergaan, het is ook afhankelijk van hun fitheid.”