FC Twente gaat in beroep tegen degradatie

Print
FC Twente gaat in beroep tegen degradatie

Foto: Photo News

FC Twente gaat in beroep tegen het voornemen van de licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) om de club te laten degraderen naar de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse. De Enschedese club weigert zich neer te leggen bij de sanctie die de licentiecommissie een dag eerder oplegde.

Die besloot woensdag om de licentie van FC Twente voor de Eredivisie in te trekken vanwege financieel wanbeleid in de afgelopen jaren, maar de club wel toe te laten tot de Jupiler League. De leiding van FC Twente zegt “verbijsterd” te zijn en vecht het besluit aan. De landskampioen van 2010 stapt naar de beroepscommissie van de KNVB.

“Met deze variant hebben wij op geen enkele wijze rekening kunnen houden, omdat het licentiereglement hier eenvoudigweg niet in voorziet”, aldus interim-directeur Onno Jacobs.

Vooralsnog gaat het om een voorgenomen besluit van de licentiecommissie. De uitspraak wordt voorgelegd aan de Centrale Spelersraad (CSR), die een niet-bindend advies kan uitbrengen. Daarna komt de commissie met een definitief besluit. Zodra dat genomen is, kan FC Twente officieel beroep aantekenen, liet een woordvoerder van de KNVB weten. Hoe lang dat gaat duren, is onduidelijk.