Belgische moeder die levende baby in diepvriezer stak moet zeven jaar cel in

Print
Belgische moeder die levende baby in diepvriezer stak moet zeven jaar cel in

Nathalie De Mey. Foto: rr

Nathalie De Mey, de Belgische vrouw die haar boreling had diepgevroren, moet zeven jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in het Zuid-Franse Carcassonne donderdag beslist.

De feiten vonden plaats in mei 2011. De ex-partner van de vrouw ontdekte toen in een diepvriezer in een woning in Limoux, waar de Belgische woonde, het in een deken gewikkelde lijk van een pasgeborene. De man was daar gekomen om zijn dochters van 3 en 7 jaar op te halen die onder het stelsel van co-ouderschap waren. Volgens de lijkschouwing leefde de baby bij de bevalling en overleed hij aan onderkoeling.

Na zestien maanden voorlopige hechtenis kwam De Mey eind augustus 2012 op vrije voeten. Afgelopen week woonde ze haar proces bij. Volgens haar advocaat had de vrouw schrik om aan haar ex-partner, de biologische vader van haar twee dochters, toe te geven dat hij niet de natuurlijke vader was van het derde kind.

In tegenstelling tot de vordering van de advocaat-generaal heeft de jury geen enkele socio-gerechtelijke opvolging van de 32-jarige Nathalie de Mey opgelegd.

Fel gekant tegen voorbehoedsmiddelen, heeft de vrouw woensdag erkend haar pasgeboren zoon na de bevalling op 2 februari 2011 te hebben doodgevroren “om hem geen kwaad te berokkenen”.

Haar advocaat had Pierre Calvet heeft “gedeeltelijke ontoeringsvatbaarheid op het ogenblik van het overgaan tot de feiten” gepleit, wat het psychiatrisch onderzoek had weerhouden.

De vrouw riskeerde levenslange opsluiting voor “vrijwillige doodslag op een minderjarige”.