Roger Federer mist voor het eerst sinds 1999 een grandslamtoernooi

Print
Roger Federer mist voor het eerst sinds 1999 een grandslamtoernooi

Foto: Photo News

Roland Garros is nog voor de start een topfavoriet kwijt. Roger Federer heeft forfait gegeven voor het Franse grandslamtennistoernooi. Hij heeft nog te veel last van rugproblemen die hem de laatste tijd veel parten speelde. Voor Federer (ATP-3) is het de eerste keer sinds de US Open van 1999 dat hij een grandslamtoernooi mist. Hiermee komt een einde aan een recordreeks van 65 opeenvolgende aanwezigheden op een grandslamtoernooi op een rij.

De 34-jarige Federer bezeerde zijn rug in de aanloop naar het toernooi van Madrid in het begin van deze maand. Hij gaf forfait voor het toernooi in de Spaanse hoofdstad om zich te kunnen concentreren op Roland Garros. Maar dat bracht niet voldoende soelaas. “Ik heb vooruitgang geboekt, maar voel me nog geen 100% en wil geen onnodige risico’s nemen door op dit toernooi te spelen zonder er echt klaar voor te zijn. Het was geen makkelijke beslissing, maar ik nam ze om de rest van mijn seizoen en mijn carrière niet op het spel te zetten. Ik wil me nu klaarstomen voor het grasseizoen”, zegt Federer op zijn Facebook.

Federer won Roland Garros in zijn carrière maar één keer: in 2009. De andere grandslamtoernooien won hij minstens vier keer. In totaal won hij 17 grandslamtoernooien.