Bijna helft minder passagiers op Brussels Airport in april

Print
Bijna helft minder passagiers op Brussels Airport in april

Foto: ISOPIX

De luchthaven Brussels Airport, waar op 3 april de eerste passagiersvluchten vertrokken sinds de aanslagen van 22 maart, heeft in die maand bijna de helft minder passagiers verwerkt dan in april vorig jaar. Dat heeft de luchthaven donderdag bekendgemaakt.

Brussels Airport kreeg in april bijna 1,1 miljoen reizigers over de vloer, 46,5 procent minder dan in april vorig jaar, toen het er net meer dan 2 miljoen waren.

De daling heeft alles te maken met de aanslagen van 22 maart in de vertrekhal van de luchthaven. Daardoor konden pas op 3 april opnieuw de eerste passagiersvluchten vertrekken. De luchthaven herbegon met beperkte capaciteit, die gradueel werd opgedreven. Ze draait nu nog altijd niet op volle capaciteit.

In maart ontving Brussels Airport ruim 1,2 miljoen passagiers (-29,1 procent tegenover maart vorig jaar). “Tot 21 maart was er een stijging van het aantal passagiers met 7,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar”, aldus de luchthaven in een persbericht.

Het vrachtvolume lag in maart 20,9 procent lager dan een jaar geleden, in april nog 4,8 procent. De daling is hier beperkter omdat de volvrachtvluchten al twee dagen na de aanslagen hervat konden worden.

“De luchthaven ziet de laatste weken van april een stijgende passagiersbezetting en groei bij het vrachtvervoer. Een kleine maand na de aanslagen herstelt het vertrouwen van passagiers en (vracht)klanten in Brussels Airport”, stelt de luchthaven.

Lees meer over de aanslagen in Brussel