Brusselse raadkamer laat verdachte aanslagen Parijs vrij

Print
Brusselse raadkamer laat verdachte aanslagen Parijs vrij

Foto: AFP

De Brusselse raadkamer heeft donderdag Zakaria J. (29), een van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat meldt het federaal parket. Het tekent geen beroep aan tegen de beslissing.

Zakaria J. werd opgepakt op 20 januari bij een huiszoeking in de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Hij werd in verdenking gesteld voor terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

Zakaria J. zou tot de kennissenkring behoren van Abdelhamid Abaaoud, maar het is onduidelijk wat hem precies ten laste wordt gelegd en wat zijn precieze rol zou zijn geweest bij de aanslagen. Nu wordt hij dus vrijgelaten, zij het onder strikte voorwaarden.

Voor de Brusselse raadkamer moesten donderdag ook Abid Aberkan (35), Ossama Krayem (23), Ali Oulkadi (31) en Abdoullah Courkzine (30) verschijnen, alle vier in verdenking gesteld in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november in Parijs. Hun zaak werd op vraag van hun advocaten uitgesteld tot 9 juni.

Lees meer over de aanslagen in Parijs