Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting na Facebook-chat

Print
Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting na Facebook-chat

Foto: Google Maps

Een groepje van vier jonge tieners heeft in de Brusselse gemeente Vorst op verschrikkelijke wijze misbruik gemaakt van de naïviteit van een jonge scholiere. Het meisje had ingestemd met een date met een jongen die ze had leren kennen via Facebook. Maar eens ze aankwam op de plaats van afspraak, werd ze door hem en nog drie andere jongens brutaal verkracht. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure en bevestigt het parket aan onze redactie.

Het 14-jarige meisje had een paar maanden geleden een jongen leren kennen op sociaalnetwerksite Facebook. Na uren in de chatbox besloot ze om met hem af te spreken in levenden lijve. Ze zouden elkaar op 14 april zien na schooltijd, in een café, om elkaar beter te leren kennen. Toen de eerste gesprekken afgerond waren, stelde de jongeman voor om haar terug te brengen naar huis, en een omweg te maken via een van zijn vrienden. Het meisje vertrouwde de jongen zo hard dat ze zijn omweg zonder problemen aanvaardde. Maar de lieve gesprekken op Facebook bleken slechts een dekmantel voor wat zich daarna zou afspelen.

De jongen nam haar mee naar een verlaten gebouw, waar nog drie van zijn vrienden zich hadden verscholen. Eén na één verkrachtten ze het meisje op brutale wijze en zonder condoom, verklaarde het slachtoffer achteraf aan de politie. Na de feiten werd het meisje opgevangen door een jonge dame, die haar volledig verloren en met een gezicht vol tranen aantrof op straat. Haar familie was intussen al uren naar haar op zoek.

Bijzonder zware feiten

Intussen werd een gerechtelijk onderzoek geopend naar de feiten, zegt Ine Van Wijmersch van het parket van Brussel aan La Dernière Heure. Uit het medisch onderzoek blijkt alvast dat er sprake is van een ernstige groepsverkrachting die bijzonder lang geduurd heeft. Het meisje wordt van dichtbij opgevolgd door een kinderpsychiater, maar heeft al opnieuw contact gezocht met haar reddende engel. Volgens de jonge dame is het slachtoffer opnieuw in staat om les te volgen.

De dader heeft inmiddels zijn profiel op Facebook verwijderd.