Luisteren en later navertellen in het Spaans

Print

Foto: Cvo Cttlimburg Maaseik Neeroeteren Bree

Maaseik - Aan het begin van een nieuw studiejaar is het de gewoonte, althans bij Spaans, dat de docent het jaarprogramma doorneemt. Daarbij wordt altijd gevraagd of de cursisten nog wensen hebben. Zo ook aan het begin van dit studiejaar 2015-2016. Vanuit de groep kwam direct de vraag of er dit jaar weer een vertelfestival zou zijn in Alden Biesen, net als vorig jaar. En, daar gaan we dan zeker naar toe!

Op 19 april was het dan zover. Een week daarvoor hadden we een goede voorbereiding gehad tijdens de les. De docente had de verhalen die verteld zouden worden kort samengevat. In groepjes moesten we de personen, de objecten, het landschap en de acties die in de verhalen voorkwamen, aan elkaar presenteren. In het Spaans uiteraard!
Dat heeft tijdens de vertelavond zelf goed gewerkt. We konden de verhalen goed volgen. Natuurlijk speelde ook mee dat we weer een jaar verder waren met het luisteren en het spreken van Spaans. Toch is het een andere situatie dan tijdens de “gewone” les. Je luistert naar een andere, tot dan toe voor jou onbekende, moedertaalspreker. Je moet toch weer wennen aan dictie en taalgebruik.
De vertelster bij de groep Spaans voor beginners deed het uitstekend. Zij had een aangename stem om naar te luisteren, sprak heel duidelijk en was goed voorbereid. Heel goed was ook dat zij haar publiek betrok bij hetgeen zij vertelde. Zo ging het luisteren en je concentreren op wat gezegd werd je vanzelf beter af. Spaans leren terwijl je tegelijkertijd een ontspannende activiteit meemaakt. “Modern talenonderwijs”
Ook ontspannend was dat na afloop nog iets gedronken werd met de groep en we wat na konden praten. Dat napraten stond ook de volgende “gewone” les op het programma. Toen kwam de moraal van de verhalen die we gehoord hadden aan de orde. Uiteraard moesten we dat in het Spaans vertellen, hoe gebrekkig dan ook.
Kortom, het is een activiteit die zeker in het programma moet blijven. We hebben er met zijn allen van genoten!
Deze uitstap heeft zeker opnieuw zijn plaatsje in het programma van volgend schooljaar. Wens je er ook bij te zijn? Heb je zin om je Spaans weer op te frissen? Kijk op onze website voor meer info www.cttlimburg.be of mail uw vraag naar admmaaseik@cttlimburg.be of bel tussen 14u en 21u met ons secretariaat ( van maandag tot donderdag)

Heeft u interesse om volgend schooljaar in te stappen, kijk dan na 23 mei op onze website waar de nieuwe uurrooster voor het volgend schooljaar op zullen staan. Wenst u een test of een gesprek met de leerkrachten kom dan naar onze infodag op zondag 4 september 2016. Noteer dit alvast in je agenda.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio