Ryanair maakt debuut in Luxemburg

Print
Ryanair maakt debuut in Luxemburg

Foto: BELGA

Lux Airport, de internationale luchthaven van het Groothertogdom Luxemburg, heeft donderdag al de vijfde nieuwe luchtvaartmaatschappij dit jaar mogen aankondigen. De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair start vanaf september twee routes op vanop de luchthaven die geleid wordt door de Belg Johan Vanneste.

Ryanair zal vanaf september elke dag een vlucht uitvoeren van en naar Londen (luchthaven Stansted) en vijf keer per week vliegen op Porto. Het Groothertogdom is het 33ste land waar Ryanair aanwezig is.

De verbindingen zouden Lux Airport ongeveer 200.000 passagiers op jaarbasis moeten opleveren, zegt Ryanair. Daarmee zou de luchtvaartmaatschappij de op een na grootste speler worden op de luchthaven, samen met een andere budgetvlieger, het Britse Easyjet. Zij komen ver achter de grootste maatschappij in Luxemburg, Luxair. Zij vervoerde vorig jaar 1,7 miljoen passagiers in Luxemburg, op een totaal van 2,7 miljoen voor de luchthaven.

Lux Airport is in volle groei. Op vijf jaar tijd nam het aantal reizigers met meer dan de helft toe. ‘2016 wordt een erg succesvol jaar voor onze luchthaven. Ryanair is de vijfde nieuwe maatschappij dit jaar die beslist om vanuit Luxemburg te vliegen’, zegt Johan Vanneste, de topman van Findel, zoals de luchthaven van Luxemburg ook genoemd wordt. ‘Passagiers kunnen nu kiezen uit 70 rechtstreeks aangevlogen bestemmingen.’

Opvallend: Ryanair is de vierde maatschappij die vanuit Luxemburg vliegt naar Porto. De Ierse maatschappij vliegt overigens ook vanop de luchthaven van Charleroi naar de Portugese kuststad.