Vijftiger krijgt 20 maanden voor seksuele relatie met stiefdochter (15)

Print
Vijftiger krijgt 20 maanden voor seksuele relatie met stiefdochter (15)

Foto: Tom Palmaers

Borgloon -

Een 50-jarige man uit Borgloon kreeg 20 maanden met probatie-uitstel omdat hij er een seksuele relatie op nahield met zijn stiefdochter. Op het moment van de eerste feiten was het meisje naar eigen zeggen amper 15 jaar oud. De man wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

De vijftiger trouwde in 1995 met de Thaise moeder van het meisje. Mama en dochter verhuisden naar België en trokken bij hem in. In de jaren die volgende ontpopte de man zich tot een liefdevolle vader. Maar op een bepaald moment moesten die zorgen als vader terugbetaald worden. Toen de moeder in 2006 naar Thailand trok om familie te bezoeken, verplichtte hij haar - volgens de advocaat van de burgerlijke partij - bij hem in bed te kruipen. Daar werd ze ontmaagd.

5.000 euro

“Sindsdien moest het meisje tot drie keer per week met hem naar boven. Anders dreigde hij met zelfmoord of zou hij ervoor zorgen dat het gezin uit elkaar viel”, aldus de raadsman van burgerlijke partij. Op 18-jarige leeftijd werd ze zelfs zwanger van hem. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 5.000 euro.

Gevoelens

Toch blijft de man erbij dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. “We hadden gevoelens voor elkaar, maar we moesten onze relatie gebeimhouden”, vertelde hij. Op haar achttiende verjaardag zouden de twee naar buiten zijn gekomen met hun affaire. Tot het meisje er op 23-jarige leeftijd een punt achter zette - of volgens haar advocaat - eindelijk de moed vond om weg te gaan.

“Ik heb altijd gehandeld uit liefde”, nam de beklaagde het laatste woord tijdens de zitting. Verder hield hij voet bij stuk als het ging over de leeftijd van zijn stiefdochter. “Ze was al zestien jaar. Maar nu besef ik dat ik beter had moeten weten. Ik volgde enkel mijn hart.” De man kreeg twintig maanden met probatie-uitstel. Hiervoor moet hij in therapie.